search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Ο καρκίνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεθάνεις ισχυρίζεται βρετανός επιστήμονας

02.01.2015 05:37
Ποιοι καρκίνοι «χτυπούν» τους νέους - Media

Στην δημοσίευση του στο Bristish Medical Journal ο δρ. Ρίτσαρντ Σμιθ υποστηρίζει ότι σε σχέση με τον ξαφνικό θάνατο ή με την άνοια και το Αλτσχάιμερ, ο καρκίνος επιτρέπει στους ασθενείς να προετοιμαστούν για το τέλος της ζωής τους. 

Η άποψη του δρ. Ρίτσαρντ Σμιθ, κορυφαίου βρετανού επιστήμονα σοκάρει: Ο καρκίνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεθάνει κάποιος αφού παρέχει χρόνο σε όσους υποφέρουν από αυτόν να αποχαιρετήσουν τους οικείους τους και να επισκεφτούν αγαπημένες του τοποθεσίες, με τις οποίες είναι συναισθηματικά δεμένοι.
 
Στην δημοσίευση του στο Bristish Medical Journal ο δρ. Ρίτσαρντ Σμιθ υποστηρίζει ότι σε σχέση με τον ξαφνικό θάνατο ή με την άνοια και το Αλτσχάιμερ, ο καρκίνος επιτρέπει στους ασθενείς να προετοιμαστούν για το τέλος της ζωής τους και να κανονίσουν κάποια πράγματα για μετά τον θάνατό τους.
 
Ο βρετανός επιστήμονας παραδέχεται ότι η άποψή του είναι «ρομαντική», ωστόσο προτείνει να σταματήσουν να ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ για να βρεθεί θεραπεία για τον καρκίνο, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεθάνει κάποιος.
 
Το άρθρο του Σμιθ έφερε κύματα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με τους χρήστες των social media να κατηγορούν τον βρετανό επιστήμονα για αναισθησία έναντι των οικογενειών των πασχόντων και θανόντων από καρκίνο.


 
«Μπορείς να πεις “αντίο”, να προβληματιστείς σχετικά με τη ζωή σου, να αφήσεις κάποια τελευταία μηνύματα, ακόμα και να επισκεφτείς κάποια σημαντικά για σένα μέρη, να ακούσεις ξανά αγαπημένα σου τραγούδια, να διαβάσεις αγαπημένους ποιητές, και να προετοιμαστείς, ανάλογα με τα πιστεύω σου, να συναντήσεις τον δημιουργό σου ή να απολαύσεις την αιώνια λήθη», γράφει ο Σμιθ.
 
«Αυτό -το ομολογώ- είναι μια ρομαντική άποψη για τον θάνατο, αλλά μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια της αγάπης, της μορφίνης και του… ουίσκι. Ας μείνουμε μακριά από υπεραισιόδοξους ογκολόγους και ας σταματήσουμε να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια προσπαθώντας να θεραπεύσουμε τον καρκίνο, που ίσως μας οδηγήσουν σε έναν πολύ πιο φρικιαστικό θάνατο», καταλήγει ο Βρετανός γιατρός.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:53