search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55
MENU CLOSE

Κλείνουν οι εκκρεμότητες στον ΣΥΡΙΖΑ – Πρόγραμμα και πλαίσιο συμμαχιών θα επικυρώσει το Διαρκές Συνέδριο

02.01.2015 16:43
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Media

Κορυφώνονται το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος και τα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

Κορυφώνονται το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος και τα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

Στην Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το πρωί του Σαββάτου στον ίδιο χώρο που θα γίνει το Διαρκές Συνέδριο (κλειστό Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο), θα οριστικοποιηθούν το προγραμματικό πλαίσιο και το πλαίσιο των συμμαχιών τα οποία στη συνέχεια θα επικυρωθούν στο Διαρκές Συνέδριο που  θα πάρει τη σκυτάλη από την ΚΕ το απόγευμα του Σαββάτου. 

Στόχος της ηγεσίας είναι όλες οι εκκρεμότητες να κλείσουν στην Κεντρική Επιτροπή ώστε το Διαρκές – το οποίο θα επικυρώσει την επικαιροποίηση του προγράμαμτος της Θεσσαλονίκης και το πλαίσιο των συμμαχιών, να προσλάβει πανηγυρικού χαρακτήρα έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας.

Σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες, μετά το «ναυάγιο» με τη ΔΗΜΑΡ, οι διαβουλεύσεις επικεντρώνονται στα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζονται δε μέχρι την τελευταία στιγμή. Απέναντι σε πρόσωπα με τα οποία η ηγεσία επιθυμεί να συμβολίσει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο τη διεύρυνση (Τζάκρη, Μπόλαρης, Βουδούρης, Παραστατίδη) προβάλλονται ισχυρές εσωκομματικές αντιστάσεις, υπό το επιχείρημα ότι έχουν ψηφίσει ή υποστηρίξει  από θέσεις ευθύνης τα μνημόνια.

Όσον αφορά τη συνολική έκταση της διεύρυνσης με πολιτικά ή συνδικαλιστικά στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα – η ηγεσία συμπεριλαμβάνει περιπτώσεις όπως το κόμμα της Λούκας Κατσέλη, η κίνηση των Νεφελούδη – Μπαγεώργου, και πρόσωπα από άλλες συλλογικότητες- υπενθυμίζεται ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης από τον συνολικό αριθμό των 450 υποψηφίων οι 50 να είναι «εξωκομματικοί».

Από κει και πέρα, η διεύρυνση του κόμματος ή αλλιώς το «άνοιγμα» στην κοινωνία θα συμβολιστεί και με άλλες υποψηφιότητες, δηλαδή προσωπικότητες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, κλπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55