search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:03
MENU CLOSE

Έληξε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Τα επόμενα εικοσιτετράωρα η τελική έγκριση των ψηφοδελτίων

04.01.2015 07:25
Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία αλλά και ανησυχία για επικοινωνιακά λάθη - Media

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν τελικά οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχεια θα δοθεί απ’ ό,τι φαίνεται σε νέα συνεδρίαση της ΚΕ τη Δευτέρα (σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Βίτσα) η οποία θα αφορά την τελική έγκριση των ψηφοδελτίων.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν τελικά οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχεια θα δοθεί απ’ ό,τι φαίνεται σε νέα συνεδρίαση της ΚΕ τη Δευτέρα (σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Βίτσα) η οποία θα αφορά την τελική έγκριση των ψηφοδελτίων.

Αν και το συμπληρωμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ενίσχυσε το θετικό κλίμα στην αίθουσα του Ταε Κβο Ντο, η πρόθεση της ηγεσίας να κλείσει εσπευσμένα τη διαδικασία κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου προκάλεσε απογοήτευση στους συνέδρους (πολλοί εκ των οποίων ήρθαν από την επαρχία) που αν και ανταποκρίθηκαν στην διοργάνωση–εξπρές, δεν πρόλαβαν καν να μιλήσουν.

Το απόγευμα, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το πρόγραμμα και τις συμμαχίες. Ωστόσο η Αριστερή Πλατφόρμα η οποία είχε αρχικώς καταθέσει τροπολογία για το θέμα, απείχε της ψηφοφορίας επιφυλασσόμενη, σύμφωνα με στελέχη της, να ξαναθέσει στα όργανα την ένστασή της για την ένταξη στα ψηφοδέλτια στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν  ή και στήριξαν τα μνημόνια από θέσεις ευθύνης (Βουδούρης και Παραστατίδης, Τζάκρη και Μπόλαρης – ο τελευταίος πάντως φαίνεται να έχει «κοπεί» ούτως ή άλλως).

Στην εισήγησή του προς την ΚΕ ο Τσίπρας ζήτησε «ανοιχτά» στην κοινωνία ψηφοδέλτια ενώ πρότεινε το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στις δυνάμεις που εκτείνονται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και το ΚΚΕ ως τους «αριστερούς σοσιαλιστές» και τον αντιμνημονιακό χώρο, περιλαμβάνοντας τους Οικολόγους Πράσινους και τις δυνάμεις που στήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν (Κατσέλη, Βουδούρης – Παραστατίδης, Κοτζιάς, Νεφελούδης – Μπαγεώργος).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28