search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54
MENU CLOSE

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν Μιχαλολιάκος και χρυσαυγίτες βουλευτές

05.01.2015 15:17
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν Μιχαλολιάκος και χρυσαυγίτες βουλευτές - Media

Αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησής τους κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών ο γραμματέας και όλοι οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 
Αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησής τους κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών ο γραμματέας και όλοι οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
 
Στην ομαδική προσφυγή τους, οι προφυλακισμένοι βουλευτές ζητούν από τους εφέτες να αντικαταστήσουν με όρους την προσωρινή κράτησή τους, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος ως υποψήφιοι βουλευτές επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους υποψηφίους των άλλων κομμάτων.
 
Οι αιτούντες, οι οποίοι επαναλαμβάνουν ότι κρατούνται παράνομα στη φυλακή με «εντολή Σαμαρά» αναφέρονται σε «σύστημα κλεπτοκρατίας» που «πολεμά τη Χρυσή Αυγή» και υποστηρίζουν ότι και μόνο η προκήρυξη των εκλογών αποτελεί επιπλέον λόγο για την άμεση αποφυλάκισή τους. Την αίτηση προς το Συμβούλιο Εφετών υπογράφουν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Ιωάννης Λαγός.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο προφυλακισμένος Ν. Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τη στιγμή που ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, ο Αρχηγός και βουλευτές του εθνικιστικού Κόμματος της πατρίδας μας, της τρίτης πολιτικής δύναμης, βρίσκονται παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού. Σήμερα ο Αρχηγός και οι υπόλοιποι παράνομα κρατούμενοι βουλευτές του Κινήματος, κατέθεσαν αίτηση για άρση της προσωρινής τους κράτησης. Στο σκεπτικό της αίτησης τονίζεται ότι και μόνο η προκήρυξη των εκλογών αυτών, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την άμεση αποφυλάκισή όλων των βουλευτών. Και τούτο, διότι δεν νοείται διεξαγωγή προεκλογικής περιόδου με τον Αρχηγό και Βουλευτές του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη φυλακή!
Επισημαίνεται ότι άπαντες οι αιτούντες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογικές τους περιφέρειες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:52