search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49
MENU CLOSE

Πόλη στη Γαλλία ξήλωσε τα παγκάκια για να μην κοιμούνται άστεγοι

05.01.2015 18:16
Πόλη στη Γαλλία ξήλωσε τα παγκάκια για να μην κοιμούνται άστεγοι - Media

Η δημοτική αρχή της πόλης Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, ξήλωσε τα περισσότερα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους προκειμένου να εμποδίσει τους άστεγους να εγκαθίστανται σε αυτά, ανακοίνωσε σήμερα μία περιβαλλοντική οργάνωση.

 
Η δημοτική αρχή της πόλης Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, ξήλωσε τα περισσότερα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους προκειμένου να εμποδίσει τους άστεγους να εγκαθίστανται σε αυτά, ανακοίνωσε σήμερα μία περιβαλλοντική οργάνωση, την ώρα που ένα ανάλογο μέτρο σε μια άλλη περιοχή έχει προκαλέσει μία δημόσια αντιπαράθεση.
 
«Υπήρχαν ήδη λίγα παγκάκια στο Περπινιάν, όμως τους τελευταίους μήνες, πολλές δεκάδες παγκάκια ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας» υποστήριξε ο Μαρκ Μεγιέ, πρόεδρος της Frene 66, του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης France Nature Environnement.
 
Στο Ανγκουλέμ (δυτικά), η τοποθέτηση περιφράξεων, την παραμονή των Χριστουγέννων, στα παγκάκια που βρίσκονταν μπροστά από μία εμπορική έκθεση, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και μια διαμάχη μεταξύ στελεχών πολιτικών κομμάτων, καθώς μια μερίδα εξ αυτών χαιρέτισε την ενέργεια αυτή ως μία απάντηση στην αντικοινωνική συμπεριφορά και την επιθετική επαιτεία, ενώ από την άλλη πολλοί πολιτικοί την καταδίκασαν χαρακτηρίζοντάς τη μια ντροπιαστική ενέργεια και ένδειξη προκατάληψης σε βάρος των αστέγων. Οι περιφράξεις αποσύρθηκαν «προσωρινά» από την 26η Δεκεμβρίου.
Ο αντιδήμαρχος που ανήκει στο δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Περπινιάν, επικεφαλής του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, Πιερ Παρά, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, επιβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή είχε «ξηλώσει 5 ή 6 παγκάκια».
 
«Οι περίοικοι είχαν καταγγείλει περιστατικά παρενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας τα οποία είχαν διαπραχθεί από ανθρώπους κάθε είδους κοινωνικής προέλευσης και όχι μόνο άστεγους» δικαιολογήθηκε.
 
Η δημοτική αρχή «θα αντικαταστήσει χωρίς αμφιβολία τα παγκάκια με τις 4 θέσεις που ξήλωσε από παγκάκια μίας θέσης όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά δεν επιτρέπουν σε πολλούς να κάτσουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε να ξαπλώσουν» επιβεβαίωσε ο ίδιος.
 
«Εάν δε βλέπουμε πλέον τους φτωχούς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον φτώχεια» τόνισε ο Μεγιέ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:48