search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την αστυνομία

05.01.2015 18:33
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την αστυνομία - Media

Ακόμη μία κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για τον οπλισμό που πρέπει να φέρουν οι αστυνομικοί, μετά από δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό.

 
Ακόμη μία κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για τον οπλισμό που πρέπει να φέρουν οι αστυνομικοί, μετά από δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό.
 
Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του στον Realfm είπε με αφορμή το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού πως οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να φέρουν όπλα κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων του λαού, αλλά εκεί όπου οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτάσσουν όπως επιχειρήσεις εναντίον εγκληματιών:
 
«Η αστυνομία που αντιμετωπίζει μαζικές ειρηνικές κινητοποιήσεις, σε εκείνη τη φάση δεν χρειάζεται να φέρει όπλα», ανέφερε και συνέχισε «Αν θα κάνει μία επιχείρηση που θα έχει απέναντί της εγκληματίες, μαφιόζους ντόπιους και ξένους θα φέρει. Αλλά όταν αντιμετωπίζει τη διαδήλωση των φοιτητών, των σπουδαστών, των εργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, δεν χρειάζεται να έχει όπλα. Αυτό λέμε», ανέφερε.
 
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ. Το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «Άοπλους αστυνομικούς στις καθημερινές περιπολίες τους εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Μπαλάφα».
«Προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους… ρίξει στο φιλότιμο! Ίσως γι' αυτό αρνούνται να συγχαρούν την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της», σχολίασε η ΝΔ.
 
Η Κουμουνδούρου επανήλθε με νέο σχόλιο, αναφέροντας ότι η αστυνομία έχει υποστεί αρκετά από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης:
 
«Συμβουλέψαμε τη ΝΔ να μην εντάσσει τα σώματα ασφαλείας στην προεκλογική της προπαγάνδα. Κάνουν σαν να μην θέλουν να το καταλάβουν. Αρκετά έχει υποστεί η ελληνική αστυνομία από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:11