search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:05
MENU CLOSE

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα

05.01.2015 19:36
Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα - Media

Αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή.
 
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε πανικό και ότι παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της χώρας.

"O ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό"
 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία, σε πανικό. Οργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του που δεν ξέρουν τι λένε. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί βλέπει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να εκμηδενίζεται και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

"Δεν θα γίνουμε Βόρεια Κορέα"
 
Μίλησε για λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και αναφέρθηκε στο θέμα με τις βουλευτικές έδρες, που θα ανήκουν στο κόμμα και στο ζήτημα των ελεγκτικών μηχανισμών, που θα είναι υπό τον έλεγχο του γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Ελληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Για το Grexit
 
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα, μετά τις εκλογές», που έχει την πεποίθηση ότι θα τις κερδίσει η Ν.Δ. Τότε οριστικά η χώρα θα βγει από την εξάρτηση και τον αναγκαστικό δανεισμό, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές θα είναι το «μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού».
 
Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δει τις ξένες προειδοποιήσεις για Grexit, σχολιάζοντας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της πατρίδας. Σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό. Η άρνηση πληρωμής των δανείων είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγει κανείς από το ευρώ. Χωρίς κανόνες ευρώ δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε. Εμείς δεν παίζουμε με τις τύχες της πατρίδας, τις τύχες του ελληνικού λαού".

Για τον Ξήρο και τις φυλακές τύπου Γ'
 
Ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βγήκε ανοιχτά να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και κατηγόρησε στελέχη του ότι "δεν χάνουν ευκαιρία να υπερασπιστούν τρομοκράτες". Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, "για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες".
 
Για τους μετανάστες και τον φράχτη του Έβρου

Επίσης ο πρωθυπουργός σχολίασε και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους μετανάστες. Χαρακτήρισε «αδιανόητο το να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα να τους δίνει ιθαγένεια, ασφαλιστική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη, αν χρειαστεί, αλλά με τι χρήματα;», αναρωτήθηκε και υπεραμύνθηκε του φράκτη αποτροπής εισόδου μεταναστών στον Εβρο.

Για εκκλησία και ΕΝΦΙΑ

Αφησε αιχμές για κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την Εκκλησία, λέγοντας ότι "η ορθοδοξία είναι κομμάτι της ψυχής μας και όχι σημαία ευκαιρίας για δημόσιες σχέσεις παραμονές εκλογών".

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για λειτουργικό κράτος, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα έσοδα του οποίου θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Η ομιλία του κ. Σαμαρά έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:04