28/02/2020 05:32:03

Και οι αποδείξεις «θυσία» στην τρόικα

Και οι αποδείξεις «θυσία» στην τρόικα - Media

Στον «αέρα» βρίσκεται το νέο καθεστώς των αποδείξεων, με αποτέλεσμα χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι να είναι στο «σκοτάδι» και να μην γνωρίζουν πόσες και ποιές αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουν φέτος για να έχουν το αφορολόγητο όριο των 2.100 ευρώ.

Οι αποδείξεις έχουν κι αυτές «θυσιαστεί» στο βωμό της τρόικας, καθώς στο διαβόητο e-mail Χαρδούβελη των 48 σελίδων με τα νέα μέτρα που είχε δεσμευτεί  η κυβέρνηση εάν προχωρούσε η διαπραγμάτευση και δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές, υπήρχαν νέες αλλαγές που θα απέφεραν στο υπουργείο περί τα 500 εκατομ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα της «φορολατρείας» προέβλεπε ότι οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις και να τις καταχωρούν ηλεκτρονικά στο Taxisnet, ενώ εν συνεχεία θα γίνονταν κληρώσεις δώρων, όπως αυτοκίνητα κλπ.

Με βάση αυτά που ίσχυαν το 2014 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έπρεπε, προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ, να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 10% του εισοδήματός τους από μισθούς και συντάξεις.

Αν φυσικά ένας μισθωτός ή συνταξιούχος δεν είχε συγκεντρώσει τις ελάχιστες απαιτούμενες αποδείξεις, τότε θα του επιβαλλόταν πρόσθετος φόρος ίσος με το 22% της αξίας των αποδείξεων που του έλειπαν.

Με βάση όμως τα όσα ισχύουν σήμερα και θα ισχύουν έως και τη συγκρότηση νέας βουλής και κυβέρνησης, οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουν αποδείξεις!
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.