search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:19
MENU CLOSE

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια

06.01.2015 09:55
Μάχη με τον χρόνο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια - Media

Συνεδριάζει και σήμερα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου, ως το απόγευμα, να καταλήξει στην τελική μορφή των ψηφοδελτίων, τα οποία πιθανότατα θα λάβουν αύριο τελική έγκριση από την Κεντρική Επιτροπ

Συνεδριάζει και σήμερα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου, ως το απόγευμα, να καταλήξει στην τελική μορφή των ψηφοδελτίων, τα οποία πιθανότατα θα λάβουν αύριο τελική έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή καθώς η προθεσμία για την κατάθεση στον Άρειο Πάγο λήγει την Πέμπτη.
 
Από χθες η Επιτροπή Ψηφοδελτίων αποτελούμενη από τον Γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Βίτσα, τον υπεύθυνο οργανωτικού Τάσο Κορωνάκη, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Θοδωρή Δρίτσα και σε επικοινωνία πάντα με τον Αλέξη Τσίπρα, έχει «σηκώσει τα μανίκια» προκειμένου να τρέξει το δύσκολο έργο του «ξεψειρίσματος» τω ψηφοδελτίων καθώς οι προτάσεις που κατέφθασαν στο κόμμα από τις Νομαρχιακές Επιτροπές  είναι συνολικά σχεδόν διπλάσιες του ορίου υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πολλές Νομαρχιακές έχουν στείλει αριθμό υποψηφίων πολλαπλάσιο του τελικού αριθμού υποψηφίων της Περιφέρειάς τους γεγονός που αποτυπώνει την υπερπροσφορά υποψηφίων σε όλη τη χώρα, σχεδόν όλοι θέλουν να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Στο μεταξύ, η Επιτροπή έχει να επιλύσει και διάφορες «καραμπόλες» – σχετικές γκρίνιες υπάρχουν από τις οργανώσεις όλο το τελευταίο διάστημα και ακούστηκαν και στο συνέδριο.
 
Μετά και την έγκριση της ΚΕ το περασμένο Σάββατο το πράσινο φως για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λάβει, εκτός ΣΥΡΙΖΑ, οι Οδυσσέας Βουδούρης (Β΄Αθήνας) και Θόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), καθώς και η Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλα). Με ερωτηματικό είναι η περίπτωση του Μάρκου Μπόλαρη ο οποίος αν και προτάθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να προσανατολίζεται προς το κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Υποψηφίους έχουν προτείνει και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις «Κοινωνική Συμφωνία» (Λούκα Κατσέλη), «Κοινωνία Πρώτα» (Βουδούρης), η Κίνηση «Πράττω» (Ν. Κοτζιάς) και η Αριστερή Προοπτική (Νεφελούδης – Μπαγεώργος), καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (σε εκλόγιμη θέση) ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Δραγασάκη, Χουντή και Γλέζου. Στη Β΄Αθήνας κατεβαίνει  ο διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς. Στην Ά Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης, το μέλος του Γραφείου Τύπου Χρήστος Στάικος, ο οικονομολόγος και επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικούς Συμβουλίου στο Δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Επίσης, έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία δημοσιογράφων στα ψηφοδέλτια καθώς εκτός από τον Νίκο Φίλη υποψήφιοι θα είναι οι Νίκος Ξυδάκης, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Γιαννούλης, κ.ά. Επίσης, από το χώρο των πανεπιστημιακών, ακούγεται μεταξύ άλλων το όνομα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:19