search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:41
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Τρίτο κόμμα και εγγυητής το ΠΑΣΟΚ

06.01.2015 13:10
Βενιζέλος: Δεν θα είμαστε εμείς ο μπαλαντέρ της νέας κυβέρνησης - Media

Τη θέση του τρίτου κόμματος αλλά και του εγγυητή της σταθερότητας, διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ομιλία του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κατά της στρατηγικής του φόβου και κατά της στρατηγικής του ψέματος, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο από τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.) θα είναι πρώτο και ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα, διότι θα είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες πέντε ετών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του σε συνάντηση με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι το τρίτο κόμμα, διεκδικεί τον ρόλο του εγγυητή και όχι του μπαλαντέρ και σημείωσε: «Είναι επίδοξη η τρίτη θέση. Θέλουν κι άλλοι τον ρόλο του εγγυητή. Εμείς είμαστε οι εγγυητές. Άλλο εγγυητής και άλλο μπαλαντέρ. Ο εγγυητής δεν πηγαίνει μια εδώ και μια εκεί, όπως έκαναν κάποια ελληνικά κόμματα και καταστράφηκαν αργότερα. Διεκδικούμε την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν θέλουν να είναι εγγυητής η νέα ΔΗΜΑΡ ή κάποιος άλλος από το παρελθόν, αν θέλουν να πάρει ο κ. Μιχαλολιάκος την τρίτη εντολή, ας το κάνουν».

Άφησε αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι η Ν.Δ. είχε σφάξει τον μόσχο τον σιτευτό για χάρη της και κάλεσε τους πολίτες να δουν που κατέληξε αυτό, ενώ υπενθύμισε ότι η «Ελιά» με το 8% στις ευρωεκλογές είναι αυτή που κράτησε και συνεχίζει να κρατάει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα.

«Δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές, δεν υπάρχουν άλλοθι, κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει με δεύτερες εκλογές, πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες γιατί σε ένα μήνα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την άποψη περί παράτασης της παράτασης που ήδη έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα. «Παράταση στην παράταση σημαίνει παραμονή στο Μνημόνιο, χωρίς νέο δάνειο, μόνο με τους όρους. Καταπληκτική σύλληψη! Βεβαίως, θα έχουν αντιδράσει βίαια οι αγορές, οι ξένοι επενδυτές θα έχουν φύγει τροχάδην, οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εμείς θα παρακαλάμε να παραμείνουμε στο Μνημόνιο!», επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ διότι τους εγγυάται την έξοδο από το Μνημόνιο. «Δεν λέμε ψηφίστε μας για να συνεχίσουμε τη λιτότητα, λέμε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας», σημείωσε.
Απευθυνόμενος στις δυνάμεις της κομμουνιστικής Αριστεράς τις κάλεσε να πουν τι προτείνουν και αναρωτήθηκε αν προτείνουν «να ζήσουμε τώρα-αναδρομικά-την εμπειρία του υπαρκτού σοσιαλισμού».

Ενώ είναι η ώρα να βγούμε από το Μνημόνιο, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος. «Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας με ένα καταπληκτικό πάθος. Δεν ξέρω, έχουμε κάτι το τραγικό, για λόγους ιστορικούς, επειδή θυμόμαστε τη σκηνή με τον Οιδίποδα που τυφλώνεται μόνος του;» εξήγησε.

Στην έναρξη της ομιλίας του τόνισε πως δεν είναι τυχαίο ότι η εν λόγω συνάντηση με τα στελέχη γίνεται τη μέρα των Φώτων, διότι «πρέπει να μας φωτίσει όλους ο θεός». «Να καθίσει το Άγιο Πνεύμα, εν είδη περιστεράς, επί του ελληνικού έθνους», σημείωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, συσπειρωμένο, μαχητικό και πεισμωμένο», είπε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε σε πανστρατιά τα μέλη και στελέχη του κόμματος για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Τους ζήτησε να απευθυνθούν «πόρτα – πόρτα» στους πολίτες και για τα ψηφοδέλτια τόνισε πως πρέπει να είναι ανανεωμένα, με νέα πρόσωπα από τους επαγγελματικούς χώρους και την κοινωνία των πολιτών.

Χαρακτήρισε «συγκυριακή» την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες και τόνισε πως όσες φορές έγιναν εκλογικές επιλογές κόντρα στο ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη υπήρξαν «εθνικές ήττες». Για το προεκλογικό κλίμα είπε ότι βλέπει τους πολίτες σε «περίσκεψη» κι αυτό είναι «πολύ σημαντικό».

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Κυριακή 18 Ιανουαρίου σε χώρο της ΔΕΘ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:41