19/07/2019 05:36:44

Το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά κάνει πρεμιέρα στο Ρότερνταμ

Το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά κάνει πρεμιέρα στο Ρότερνταμ - Media
 
Η νέα ταινία της Μαργαρίτας Μαντά, με τίτλο «Για Πάντα», θα κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ - στα πλαίσια της ενότητας Bright Future- που θα διεξαχθεί από τις 21 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.
 
Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, με πρόγραμμά του περιλαμβάνει 220 ταινίες μεγάλου μήκους και 320 μικρού από 6 χώρες, είναι από τα πρώτα φεστιβάλ στον κόσμο σε προσέλευση θεατών.  Στις δώδεκα μέρες που διαρκεί, εκατοντάδες επαγγελματίες του κινηματογράφου αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα μεγάλο ακροατήριο. Ενδεικτικά το 2014 έκοψε 287.000 εισιτήρια.  
 
Ως προς την ημερομηνία εξόδου της ταινίας, αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, έχει ορισθεί η 29η Ιανουαρίου.
 
Η Ταινία
 
Η ταινία «Για Πάντα» με τους Άννα Μάσχα και Κώστα Φιλίππογλου, αφορά σε δύο ανθρώπους, μόνους, μέσα σε μία πόλη έρημη. Ο Κώστας είναι οδηγός στον Hλεκτρικό Σιδηρόδρομο που διασχίζει κάθε μέρα την πόλη από τη μία της άκρη στην άλλη και κυλάει πάνω στα ίχνη των αρχαίων της ποταμιών που σκεπάστηκαν για να γίνουν δρόμοι.
 
Η Άννα είναι πωλήτρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στον Πειραιά, στο λιμάνι της πόλης, εκεί όπου κάποτε τα ποτάμια της χύνονταν στη θάλασσα. Ο Κώστας ξέρει την Άννα. Την βλέπει από το τζάμι της καμπίνας του κάθε πρωί που την παίρνει με το τραίνο του από το Θησείο για να την πάει στον Πειραιά, κάθε απόγευμα που την παίρνει από τον Πειραιά για να την πάει πίσω στο Θησείο.
 
Η Άννα δεν ξέρει τον Κώστα. Από το τζάμι του βαγονιού της βλέπει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή στην ερημιά της πόλης χωρίς να ξέρει ποιος οδηγεί το τραίνο. Ο Κώστας και η Άννα κάνουν κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο ρυθμό. Πάνε στη δουλειά τους, τελειώνουν τη δουλειά τους, επιστρέφουν στο σπίτι τους, τρώνε βραδινό μπροστά σε μια ανοιχτή τηλεόραση.
 
Την ημέρα που ένα τυχαίο γεγονός ανατρέπει τη ζωή του, ο Κώστας αποφασίζει να βγει απ’ τη μοναξιά του και να προσεγγίσει την Άννα. Αρχικά διστακτικά και μετά επίμονα, ο Κώστας θα διεκδικήσει το δικαίωμά του στη ζωή και τον έρωτα. Αρχικά επιφυλακτικά και στη συνέχεια αποφασιστικά, η Άννα θα αφήσει τη μοναξιά της και θα ενδώσει στην ανάγκη της για αγάπη παντοτινή. Οι δύο αυτοί άνθρωποι θα συναντηθούν στην έρημη Αθήνα, στην αυγή μιας καινούργιας, φωτεινής μέρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.