search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:30
MENU CLOSE

Τις κρύες μύτες προτιμά ο ιός του κοινού κρυολογήματος

07.01.2015 14:26
Τις κρύες μύτες προτιμά ο ιός του κοινού κρυολογήματος - Media

Ο ιός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, προτιμά τις κρύες μύτες παρά τις ζεστές. Σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο αδύναμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, πράγμα που επιτρέπει στον ιό να αναπτύσσεται καλύτερα.

Ο ιός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, προτιμά τις κρύες μύτες παρά τις ζεστές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο αδύναμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, πράγμα που επιτρέπει στον ιό να αναπτύσσεται καλύτερα, με συνέπεια οι άνθρωποι να συναχώνονται.
 
Ουσιαστικά, η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη λαϊκή πεποίθηση πως ο κρύος καιρός «φέρνει» κρυολογήματα, κάτι που συχνά είχε θεωρηθεί αντιεπιστημονικό. Οι γιατροί συνήθως αποδίδουν τα συχνότερα κρούσματα κρυολογήματος στο γεγονός ότι τον χειμώνα οι άνθρωποι συγχρωτίζονται σε κλειστούς και όχι καλά αεριζόμενους χώρους. Όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι, πέρα από αυτό τον παράγοντα, το ίδιο το κρύο «συμμαχεί» με τον ιό και τον διευκολύνει να μολύνει έναν άνθρωπο.
 
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής την ιαπωνικής καταγωγής καθηγήτρια ανοσοβιολογίας Ακίκο Ιβαζάκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, συστήνουν στους ανθρώπους να κρατούν ζεστή τη μύτη τους και, όταν έχουν κρυολογήσει, να αποφεύγουν να εισπνέουν κρύο αέρα, επειδή κάτι τέτοιο θα ευνοήσει τον πολλαπλασιασμό του ιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:29