search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:07
MENU CLOSE

«Η Άφιξη»: Ένα παραμύθι για την μετανάστευση

07.01.2015 15:48
«Η Άφιξη»: Ένα παραμύθι για την μετανάστευση - Media

«Η Άφιξη» είναι ένα παραμύθι για τη μετανάστευση σ’ ένα φανταστικό τόπο και χρόνο.

«Η Άφιξη» είναι ένα παραμύθι για τη μετανάστευση σ’ ένα φανταστικό τόπο και χρόνο. Η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας και χορογράφου Ζωής Χατζηαντωνίου βασίζεται στην ομώνυμη εικονογραφημένη νουβέλα του βραβευμένου Σων Ταν και φέρνει τους μαθητές του Δημοτικού αντιμέτωπους με τις αλλαγές της ζωής.
 
Άφιξη σε «νέους τόπους»: ένα νέο σχολείο, μια νέα δουλειά, ένα νέο πρόσωπο, μια νέα πατρίδα… Πόσες «αφίξεις» βιώνουμε καθημερινά; Πώς νιώθουμε απέναντι στο διαφορετικό, το μη οικείο;
 
Με πρωταγωνιστές τους Αλεξάνδρα ΑϊδίνηΚώστα ΚορωναίοΓιώργο Συμεωνίδη, Μιχάλη Σαράντη και Αντιγόνη Φρυδά, το έργο αποτελεί μια οπτική και ηχητική αφήγηση που αποδίδει μ’ έναν πολύ ευρηματικό τρόπο την εμπειρία του «ξένου», του «άγνωστου τόπου»…
 
Η υπόθεση
Ένας πατέρας αναγκάζεται να αφήσει την οικογένεια και την πατρίδα του. Με μια βαλίτσα και ελάχιστα χρήματα, διασχίζει απέραντους ωκεανούς για να φτάσει σε έναν άγνωστο κόσμο με παράξενα πλάσματα και αντικείμενα. Με κυριότερο εμπόδιο τη γλώσσα, αναζητά στέγη, τροφή, δουλειά, προκειμένου να χτίσει από την αρχή μια καινούργια ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του.
 
Η παράσταση μέσα από μια αλληλουχία κινούμενων και ακίνητων εικόνων
κυλά χωρίς λόγια αφηγούμενη την ιστορία του ήρωα με τεχνικές σωματικού θεάτρου, χορογραφίες, μουσική, παράξενους ήχους και βιντεοπροβολές.

Παράλληλα, ηχητικά τοπία και μουσική που παράγεται ζωντανά στη σκηνή συμπληρώνουν το «ταξίδι» στη φανταστική χώρα του μετανάστη. Οι ήχοι αυτοί μεταφέρουν την προσπάθεια προσαρμογής του σε έναν κόσμο όπου η γλώσσα, η μουσική, το περιβάλλον του σπιτιού και της πόλης είναι τελείως άγνωστα…
 
Info: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), 12 – 16 Ιανουαρίου & 20 – 22 Ιανουαρίου, στις 11:00, απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, 213-0178002. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:05