search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:26
MENU CLOSE

Επίσκεψη στη Λαμία του Σταύρου Θεοδωράκη

07.01.2015 18:16
Επίσκεψη στη Λαμία του Σταύρου Θεοδωράκη - Media

Συνολική παρουσίαση των θέσεων του Ποταμιού έκανε το πρωί της Τετάρτης στη Λαμία, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης. Η επίσκεψη που ήταν στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του ανά την Ελλάδα, περιελάμβανε περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης και συνέντευξη Τύπου.

Συνολική παρουσίαση των θέσεων του Ποταμιού έκανε το πρωί της Τετάρτης στη Λαμία, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης. Η επίσκεψη που ήταν στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του ανά την Ελλάδα, περιελάμβανε περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Στην συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδος, όπως αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά θεμάτων που είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης. 

Ειδικότερα ανάμεσα στα άλλα επισήμανε:
 
Για την Ευρώπη: «Για το Ποτάμι η υπόθεση της Ευρώπης και του ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν είναι στα πλαίσια ενός παζαριού το βγαίνουμε από το ευρώ ή βγαίνουμε από την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι το μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμψουμε ως χώρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι η χώρα μας είναι στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη».
 
Για το αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την Ε.Ε: «Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η συζήτηση και ότι πρέπει να είναι απόλυτη η θετική τοποθέτηση των κομμάτων εξουσίας στη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μην υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ούτε η πιθανότητα μιας συζήτησης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη: «Οι κινήσεις που θα κάνει το Ποτάμι ως τρίτη δύναμη της χώρας, είτε με τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Θα είναι η σταθεροποίησή μας στον πυρήνα της Ευρωζώνης».
 
Για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος: «Η Ελλάδα πήρε ένα πολύ μεγάλο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ότι οι δικοί μας πολιτικοί ήταν ανίκανοι να χειριστούν τα θέματα και να βρεθεί η χώρα μας σε μια πορεία ανάπτυξης είναι ένα δικό μας πρόβλημα. Ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Γιατί βλέπω τώρα κάποιους υπουργούς, υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, που έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για τις πληγές της κοινωνίας και βγαίνουν και λένε ότι "δε φταίμε εμείς" , "φταίει η Τρόικα" ή "φταίει το μνημόνιο". Αυτοί καλύπτονται. Καλύπτονται πίσω από τις κουρτίνες. Αυτοί φταίνε».
 
Για την πιθανότητα επαναληπτικών εκλογών: «Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε τη χώρα ακυβέρνητη, δεν θέλουμε εκλογές και ξανά εκλογές. Η χώρα οικονομικά είναι γονατισμένη. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να έχουμε κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές και όχι να πηγαίνουμε από εκλογές σε εκλογές σε μια διαλυμένη χώρα».
 
Για την πορεία του Ποταμιού στις εκλογές: «Είναι καλό την ώρα της μάχης να σε απασχολούν τα θετικά σενάρια και να μην διακατέχεσαι από ηττοπάθεια. Ο στόχος μας είναι ένας και ξεκάθαρος. Το Ποτάμι τρίτο κόμμα. Νομίζω αυτή είναι μια επιλογή που όσο πλησιάζουμε στις κάλπες θα ενισχύεται γιατί ακόμα και αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αυτοί που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία».
 
Για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου: «Στον Γιώργο Παπανδρέου δόθηκε, σχεδόν, 45%, ένα δυσθεώρητο ποσοστό. Τι το έκανε; Γιατί δεν μπόρεσε να αλλάξει αυτά που θέλει σήμερα να αλλάξει όταν είχε το 45%; Ποιος έφταιξε, αν δεν έφταιξε ο ίδιος;».
 
Για τις συνεργασίες του Ποταμιού: «Αυτή τη στιγμή ζητά να κυβερνήσει τη χώρα ένα κόμμα που έχει από συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου μέχρι Κομμουνιστές, Μαοϊστές και Σταλινικούς. Θα ζητήσω μάλλον τη συνταγή από τον Τσίπρα. Πως καταφέρνει να συγκεράσει όλες αυτές τις αντιθέσεις σε ένα κόμμα εξουσίας; Για να πάμε και στην ειλικρινή απάντηση, όσοι έρχονται στο Ποτάμι δεν έρχονται ως συνιστώσες. Δεν έρχεται η Δράση ως συνιστώσα στο Ποτάμι ή οι Μεταρρυθμιστές. Ο κύριος Σκυλακάκης, όπως ξέρετε, δεν θα είναι υποψήφιος. Στο Ποτάμι έρχονται άνθρωποι σεβόμενοι τις αρχές και το πρόγραμμα του Ποταμιού. Οι αποφάσεις είναι του Ποταμιού. Οι αποφάσεις είναι της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι του Επικεφαλής, και αυτό είναι σεβαστό σε όλες τις δυνάμεις που εισρέουν στο Ποτάμι. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Προσέξτε όμως, με όλους αυτούς μας ενώνουν μερικά πράγματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23