search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:40
MENU CLOSE

Παραδόθηκε ο ένας από τους υπόπτους της επίθεσης στην Charlie Hebdo – Επτά συλλήψεις

08.01.2015 05:19
Παρίσι: Δώδεκα συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία  - Media

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των 3 Γάλλων που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 εργαζομένων στην εφημερίδα Charlie Hebdo. Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Ημέρα εθνικού πένθους η Πέμπτη για την Γαλλία.

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των 3 Γάλλων που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 εργαζομένων στην εφημερίδα Charlie Hebdo, όπως δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού.
 
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 2 υπόπτων, οι οποίοι είναι αδέλφια και φαίρεται πως διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση.
 
Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. 
 
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αδελφών το πρωί της Πέμπτης απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά να επικοινωνήσει με τις αρχές. Η αστυνομία χαρακτήρισε τους δύο δράστες ως «οπλισμένους και επικίνδυνους».

Επτά συλλήψεις
 
Επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Charlie Hebdo, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1.
 
Δικαστική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επτά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στο περιβάλλον των δύο καταζητούμενων αδελφών, που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης, έχουν συλληφθεί.
 
Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι οι δράστες της επίθεσης "τελούσαν χωρίς αμφιβολία υπό παρακολούθηση" από τις αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει "μηδενικός κίνδυνος" και επισημαίνοντας τις "δυσκολίες" που προκαλεί στην αστυνομία "ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που συνιστούν εν δυνάμει κίνδυνο".
 
Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων αδελφών, των Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, απηύθυνε έκκληση για μαρτυρίες και προειδοποιεί ότι οι δύο "είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι".
Ο ύποπτος ως συνεργός τους, ο Χαμίντ Μουράντ, 18 ετών, παραδόθηκε στην αστυνομία του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ όταν διαπίστωσε ότι το όνομά του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ημέρα εθνικού πένθους για τη Γαλλία
 
Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή για τη Γαλλία έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι με 12 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8 δημοσιογράφοι, και 11 τραυματίες.
 
Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη ημέρα εθνικού πένθους κι επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στη χώρα.
 
«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
 
Σήμερα το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων, ενώ θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων.
 
Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ολάντ.
 
Η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού ενώ έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες που φυλάσσουν τα γραφεία δημοσιογραφικών οργανισμών, χώρους λατρείας και άλλους πιθανούς στόχους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:39