search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:33
MENU CLOSE

Μηνύματα αλληλεγγύης στους Γάλλους δημοσιογράφους από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ

08.01.2015 11:33
Μηνύματα αλληλεγγύης στους Γάλλους δημοσιογράφους από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ - Media

Τον αποτροπιασμό τους για το μακελειό στη Charlie Hebdo και την αλληλεγγύη τους στους δημοσιογράφους της εφημερίδας εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ.

Τον αποτροπιασμό τους για το μακελειό στη Charlie Hebdo και την αλληλεγγύη τους στους δημοσιογράφους της εφημερίδας εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Αποτροπιασμός για τη σφαγή δημοσιογράφων από τρομοκράτες
 
Τον αποτροπιασμό του για τη βάρβαρη, εγκληματική σφαγή των δημοσιογράφων του «Charlie Hebdo», από φανατικούς και πωρωμένους θρησκόληπτους τρομοκράτες, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
 
Η Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράστασή της στους Γάλλους συναδέλφους δημοσιογράφους και στους συγγενείς των 12 αδικοχαμένων της στυγερής σφαγής.
 
Η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) με την οποία καταδίκασε αυτή τη βάρβαρη ενέργεια βίας εναντίον των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου και κάλεσε τις γαλλικές αρχές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει ατιμώρητο αυτό το τρομακτικό έγκλημα. «Δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον δημοσιογράφων αλλά και εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Οι δημοσιογράφοι είναι σήμερα αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους και απειλές» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη σφαγή στο Παρίσι με θύματα δημοσιογράφους της έκδοσης «Charlie-Hebdo», η οποία βύθισε σε πένθος τη δημοσιογραφική οικογένεια στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο.
 
Το Εθνικό Συνδικάτο των Γάλλων Δημοσιογράφων SNJ-CGT οργανώνει σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση για τα θύματα της επίθεσης. Στη συγκέντρωση θα διαβαστεί και το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης το οποίο απέστειλε η Ένωσή μας στους Γάλλους συναδέλφους:
 
«Συνάδελφοι του Συνδικάτου SNJ CGT σήμερα οι Έλληνες δημοσιογράφοι από την Αθήνα ενώνουμε και τη δική μας φωνή για τους αδικοχαμένους στην επίθεση της έκδοσης «Charlie-Hebdo» άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι επέλεξαν να αγνοήσουν απειλές και εκφοβισμούς υπηρετώντας την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, και ζητούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η σφαγή των συναδέλφων της «Charlie-Hebdo» αφορά όλους τους δημοσιογράφους αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03