search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:47
MENU CLOSE

Kόντρα ΕΡΤ – ΕΡΤ3 για τον ΟΠΑΠ(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 28/10/2009)

30.10.2009 12:00

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΡΤ και την ΕΡΤ3 για το θέμα της μετάδοσης των κληρώσεων του ΟΠΑΠ, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει λόγο για «σκάνδαλο».

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΡΤ και την ΕΡΤ3 για το θέμα της μετάδοσης των κληρώσεων του ΟΠΑΠ, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει λόγο για «σκάνδαλο». Σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΡΤ δεν έχει βάλει την τζίφρα της στη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ σε αντίθεση με την ΕΡΤ3, η οποία έχει υπογράψει τη σύμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ΕΡΤ μετέδιδε τις κληρώσεις του Οργανισμού, αλλά λίγο πριν από τις εκλογές σταμάτησε να τις προβάλλει. Τότε, με τη σειρά του, ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε συνεργασία με τη Nova. Παράλληλα, ύστερα από συμφωνία της ΕΡΤ3 με τη συνδρομητική πλατφόρμα Nova, το κανάλι της συμπρωτεύουσας μετέδιδε τις κληρώσεις.

Η θέση της ΕΡΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι ότι ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 «έδρασε κατά παράβαση των ρητών γενικών κατευθύνσεων της ΕΡΤ Α.Ε.» και παράλληλα «υπέγραψε την ως άνω σύμβαση χωρίς να θέσει το οικείο σχέδιο αυτής προς νομικό έλεγχο, ως όφειλε, στις Νομικές Υπηρεσίες της ΕΡΤ». Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Τάσος Σπηλιόπουλος με δήλωσή του αναφέρει ότι δεν συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ που να «περιλαμβάνεται θέμα περί γενικών κατευθύνσεων της ΕΡΤ Α.Ε.» και τονίζει ότι «με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η Δ.Ε. της ΕΡΤ3 έχει ακριβώς τις ίδιες αρμοδιότητες με εκείνες του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και τις αρμοδιότητες του Δ.Σ Ανώνυμης Εταιρείας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10