search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που αιματοκύλισαν την Charlie Hebdo

08.01.2015 19:41
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που αιματοκύλισαν την Charlie Hebdo - Media

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των γαλλικών αρχών για τη σύλληψη των 2 γαλλοαλγερινών που δολοφόνησαν 12 άτομα στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

 
Συνεχίζεται η κινητοποίηση των γαλλικών αρχών για τη σύλληψη των 2 γαλλοαλγερινών που δολοφόνησαν 12 άτομα στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.
 
Ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στα βορειοανατολικά της χώρας, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από το Παρίσι,  όπου είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δύο καταζητούμενοι, οι οποίοι ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένουν άφαντοι.
 
Στο μεταξύ, στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους από το Παρίσι, βρέθηκαν δέκα βόμβες Μολότοφ και δύο τζιχαντιστικές σημαίες.
 
Ο τρίτος φερόμενος ως δράστης – συνεργός στην επίθεση, Χαμίντ Μουράντ, έχει παραδοθεί.
 
Σημειώνεται ότι την επομένη της σφαγής στο Charlie Hebdo ξέσπασε νέο κύμα βίας στη γαλλική πρωτεύουσα, με πυρά αγνώστου κατά δημοτικών αστυνομικών με αποτέλεσμα ο ένας να σκοτωθεί και έκρηξη σε κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος.

Ποιοι είναι οι δράστες
 
Οι δύο καταζητούμενοι δράστες είναι τα δύο αδέρφια αλγερινής καταγωγής Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, 32 και 34 ετών αντίστοιχα.
 

Γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου του 1982 στο Παρίσι, γαλλικής εθνικότητας και, με το υποκοριστικό Αμπού Ισέν, ο Σερίφ Κουασί ανήκε σε αυτό που ονομαζόταν "το δίκτυο του Μπιτ-Σομόν (Buttes-Chaumont)". Υπό την ηγεσία του εμίρη Φαρίντ Μπενγετού, το δίκτυο αυτό αναλάμβανε την αποστολή τζιχαντιστών στο Ιράκ για να καταταγούν στις τάξεις της ιρακινής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, της οποίας ηγείτο τότε ο Αμπου Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.
 
Είχε συλληφθεί μόλις πριν αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Συρία, στη συνέχεια για το Ιράκ, είχε δικαστεί το 2008 και καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, από τα οποία 18 μήνες με αναστολή.
 
Δύο χρόνια αργότερα, το όνομά του είχε ακουστεί σε ένα σχέδιο απόπειρας απόδρασης του ισλαμιστή Σμαΐν Αΐτ Αλί Μπελκασέμ, πρώην μέλους της ένοπλης αλγερινής ισλαμικής οργάνωσης GIA, που είχε καταδικαστεί το 2002 σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση που διέπραξε σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι (στάση: Μουσείο Ορσέ) τον Οκτώβριο του 1995 κατά την οποία τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.
 
Οι γαλλικές αρχές θεωρούν τον Σερίφ Κουασί ύποπτο ως προσκείμενο ενός προσώπου του ριζοσπαστικού γαλλικού Ισλάμ, του Τζαμέλ Μπεγκάλ που εξέτισε δεκαετή κάθειρξη για την προετοιμασία επιθέσεων. Ο Σερίφ Κουασί θεωρείται ύποπτος για τη συμμετοχή του μαζί με τον Μπεγκάλ στην εκπαίδευση.

Ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην υπόθεση αυτή, επωφελήθηκε ενός απαλλακτικού βουλεύματος.
  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:53