search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Χίτσκοκ, Ροντ Τέιλορ (Video)

09.01.2015 06:45
Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Χίτσκοκ, Ροντ Τέιλορ (Video) - Media

Δύο μόλις ημέρες πριν κλείσει τα 85 του χρόνια ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός Ροντ Τέιλορ, πρωταγωνιστής της ταινίας «Tα πουλιά» του Χίτσκοκ, πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Δύο μόλις ημέρες πριν κλείσει τα 85 του χρόνια ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός Ροντ Τέιλορ, πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.
 
Ο Αυστραλός ηθοποιός ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του σινεμά της δεκαετίας του '60, κυρίως χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στα «Πουλιά» του Αλφρεντ Χίτσκοκ.
 
Γεννημένος στην Αυστραλία στις 11 Ιανουαρίου του 1930, ο Τέιλορ έκανε μια αξιόλογη καριέρα στον κινηματογράφο.
 
Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ταινίες του Χόλιγουντ, από το «Μηχανή του Χρόνου» (1960) ως το γουέστερν «The Train Robbers» (1973) πλάι στον Τζον Γουέιν.

 
Μια από τις τελευταίες του ταινίες ήταν το «Αδωξοι Μπάσταρδη» (2009) του Ταραντίνο, όπου ενσάρκωσε τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.
 
Ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος του ήταν αυτός του Μιτς Μπρέντερ στο κλασικό θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα Πουλιά», πλάι στην Τίπι Χέντρεν.

 
«Τρέφω απίστευτα συναισθήματα γι' αυτόν» δήλωσε η 84χρονη Χέντρεν για τον θάνατο του Τέιλορ.
 
«Ο Ροντ ήταν ένας σπουδαίος φίλος, μια δύναμη στη ζωή μου, ήμασταν καλοί, πολύ καλοί φίλοι. Ήταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ μου, καλοσυνάτος και με στιλ. Όλα ήταν τόσο καλά πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:35