search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:43
MENU CLOSE

Δεν θα κλείσουν οι δομές στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας

09.01.2015 13:15
Δεν θα κλείσουν οι δομές στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας - Media

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο πρόσφατων δημοσιευμάτων τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με την επιβίωση των δομών στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας.

 
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο πρόσφατων δημοσιευμάτων τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με την επιβίωση των δομών στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας.
 
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων υλοποιεί το «Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών», το οποίο αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο και συγκροτημένο πρόγραμμα δράσης σε εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.  Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, αναπτύσσονται πολιτικές, υλοποιούνται έργα, σχεδιάστηκε και λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 61 δομών πανελλαδικά (www.isotita.gr) , που στοχεύουν στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία γυναικών με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση).  Επιπλέον, λειτουργεί η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 (www.womensos.gr), η οποία συμπλήρωσε ήδη 3,5 χρόνια ζωής, προσφέροντας άμεση υποστήριξη σε γυναίκες-θύματα βίας όλο τον χρόνο, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.  Μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερες από 18.000 κλήσεις.
 
Σε ό,τι αφορά την επιβίωση του εθνικού δικτύου δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών, οι απαραίτητοι πόροι έχουν ήδη εξασφαλιστεί για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
 
Το Πρόγραμμά μας έχει καλύψει και συνεχίζει να καλύπτει μία αδήριτη κοινωνική ανάγκη: την πρόληψη του φαινομένου της έμφυλης βίας και την προστασία των γυναικών θυμάτων, οι οποίες σύμφωνα με τις έρευνες αποτελούν το 33% των γυναικών πάνω από 15 ετών.
 
Οι δομές δεν πρόκειται να κλείσουν!  Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων που πέτυχε τη δημιουργία τους φροντίζει και για τη συνέχιση της λειτουργίας τους!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41