14/12/2019 09:46:51

Βιβλίο με τίτλο «Alexis Tsipras, My Left» στην Ιταλία (Αποσπάσματα)

Βιβλίο με τίτλο «Alexis Tsipras, My Left» στην Ιταλία (Αποσπάσματα) - Media

Κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα το βιβλίο του Έλληνα ανταποκριτή Θεόδωρου Ανδρεάδη-Συγγελάκη, με τον τίτλο «Alexis Tsipras, My Left» (Αλέξης Τσίπρας, η Αριστερά μου) στα βιβλιοπωλεία της Ιταλίας. Το βιβλίο, είναι γραμμένο σε μορφή ερώτησης-απάντησης και ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετείται επί παντός.

Το Businessweek εξασφάλισε μερικά αποσπάσματα και τα παρουσιάζει. Σύμφωνα με τη Businessweek, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να λέει: «Ξέρουμε πως οι αγορές προφανώς και δεν θα επευφημήσουν μια αριστερή κυβέρνηση και υπάρχει πιθανότητα αρχικά να δείξουν κάποια επιθετικότητα. Όσο περισσότερο χρειάζεσαι χρήματα, τόσο υψηλότερο είναι το ενδιαφέρον των αγορών».

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά και πάλι για το παράδειγμα της διαγραφής χρέους, της Γερμανίας μετά τον Β’ ΠΠ, ενώ τονίζει: «Το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους είναι θεμελιωδώς σημαντικό, ως προς την αντίληψη των αγορών. Αυτό που έγινε το 1953 για τη Γερμανία πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ακόμα: «Η λύση είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που θα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη για δανεισμό. Σημαντικό σημείο κλειδί στη στρατηγική μας είναι ο στόχος του ισοζυγίου στον προϋπολογισμό. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε από θέση ισχύος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα καταφύγουμε στη λιτότητα για να έχουμε ισοζύγιο στον προϋπολογισμό μας». 

Τέλος, για τις κυβερνητικές συμμαχίες που προτίθεται να κάνει το κόμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει: «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία κοινωνικών δυνάμεων όπου η Αριστερά θα είναι ο κύριος παράγοντας, έτσι ώστε να διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην αλλαγή της πολιτικής κατάστασης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.