search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Επιστολή συμβασιούχων δημοσιογράφων ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ

03.09.2010 03:28
Επιστολή συμβασιούχων δημοσιογράφων ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ - Media

Ενεργοποίηση του ταμείου αλληλοβοηθείας, διασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού και τον ορισμό δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για τη διαδικασία αυτού, ζητούν με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Ενεργοποίηση του ταμείου αλληλοβοηθείας, διασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού και τον ορισμό δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για τη διαδικασία αυτού, ζητούν με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα ζητούν να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ και να «απαιτήσει από τα συναρμόδια υπουργεία και το προεδρείο της ΕΡΤ: α) να ορίσουν δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαγωνισμού, β) να αποσαφηνίσει επιτέλους – μετά από 5 μήνες αναμονής – τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί, γ) να διασφαλίσει το αδιάβλητο του διαγωνισμού και να επιβλέψει – με όποιο τρόπο κρίνει το Δ.Σ. σκόπιμο – την διαδικασία αξιολόγησης, βάσει της οποίας θα γίνει η επιλογή των δημοσιογράφων που θα εργαστούν με σύμβαση στην ΕΡΤ, δ) να λάβει υπόψιν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων συμβασιούχων κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Απόδειξη γι αυτό είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που φύγαμε από την ΕΡΤ, τόσο το τηλεοπτικό, όσο και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, υπολειτουργούν, ε) να ζητήσει εξηγήσεις για την περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμβασιούχων (από 804 σε 700) που αποφάσισε μονομερώς το Δ.Σ. της ΕΡΤ, παρότι στο παρελθόν ο ΥΠ.ΟΙΚ. είχε ζητήσει μείωση μόνο κατά 30% των θέσεων, και να αποσαφηνίσει τι σημαίνει αυτό για τον τελικό αριθμό των δημοσιογράφων που θα προσληφθούν, στ) και τέλος να επανεξετάσει, στο προσεχές δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, το αίτημα μας για ενεργοποίηση του ταμείου αλληλοβοήθειας για τους απολυθέντες συμβασιούχους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, καθώς βρισκόμαστε ήδη στον 3ο μήνα ανεργίας και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο άμεσο μέλλον».

Στην ίδια επιστολή οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τονίζουν ότι η ΕΣΗΕΑ οφείλει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της και να αγωνιστεί για τα δικαιώματα τους καθώς οι περισσότεροι αποτελούν μέλη της για πολλά χρόνια και σημειώνουν ότι «οι 347 απομακρυνθέντες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποτελούν το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων που υπήρξε τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των ΜΜΕ στην Ελλάδα, γεγονός που απαιτεί παρέμβαση από το σωματείο ανάλογη του μεγέθους του προβλήματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01