search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36
MENU CLOSE

Χωρίς την ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ

03.09.2010 09:41
Χωρίς την ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ  - Media

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ.Την απόφαση αυτή είχε «προαναγγείλει» την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, κατά την διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Την απόφαση αυτή είχε «προαναγγείλει» την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, κατά την διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Με δεδομένο ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι, πλήττονται από τη μαζική έφοδο αφαίρεσης μισθών και συντάξεων, δικαιωμάτων, η ΑΔΕΔΥ ζητά για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, των μισθωτών και συνταξιούχων συνάντηση όπως για δεκαετίες συνέβαινε.

Η συνάντηση αυτή ως αίτημα εκκρεμεί εδώ και καιρό και με αυτά τα δεδομένα η ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η συμμετοχή της στην ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν και εφαρμόζουν το αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο. Στα πλαίσια των πολιτικών του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης, το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται κατακόρυφα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται στη βαρβαρότητα του προηγούμενου αιώνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι δραματικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αφού η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια και η εξαθλίωση πλήττουν όλο και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού, ενώ τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών αυξάνονται και η οικονομία οδηγείται στην ύφεση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36