23/04/2019 12:15:04
30.10.2009

Έκλεισε μετά από 65 χρόνια(Δημοσιεύτηκε στο "Π" 28/10/2009)

Ύστερα από 65 χρόνια παρουσίας στον επαρχιακό Τύπο, η ιστορική εφημερίδα της Πάτρας «Η Ημέρα» έβαλε λουκέτο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο 50 εργαζομένους στον δρόμο.

Ωστόσο, ερωτήματα γεννά ο τρόπος με τον οποίο ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Θόδωρος Καμπέρος, πήρε την απόφαση αυτή, αλλά και ο χρόνος, αφού οι «τίτλοι τέλους» για την εφημερίδα συνέπεσαν με την κήρυξη απεργίας, την περασμένη Τετάρτη, σε 4 εφημερίδες της Πάτρας – ανάμεσά τους και αυτή του Καμπέρου – για απολύσεις, χαμηλότερες από τη συλλογική σύμβαση εργασίας αμοιβές αλλά και μη καταβολή δεδουλευμένων.

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα τονίζει ότι η 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΠΗΝ και της Ένωσης Υπαλλήλων Τύπου και Γραφικών Τεχνών νομού Αχαΐας στις εφημερίδες «Αλλαγή», «Γεγονότα», «Ημέρα» και «Σημερινή», στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όμως «αυτό φαίνεται δεν άρεσε στον ιδιοκτήτη της εφημερίδας “Ημέρα”, Θ. Καμπέρο, ο οποίος ανακοίνωσε (επειδή έτσι του άρεσε) το κλείσιμο της εφημερίδας και εξωθεί στην ανεργία 50 εργαζόμενους. Το ζήτημα της “Ημέρας” και της συμπεριφοράς του επιχειρηματία Θ. Καμπέρου ξεπερνά τα πλαίσια της εκδοτικής επιχείρησης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.