25/02/2020 17:47:54

Εταιρεία θέλει να αλλάξει όνομα σε πλοίο για να αντικαταστήσει το απλήρωτο πλήρωμα που είναι σε επίσχεση!

Εταιρεία θέλει να αλλάξει όνομα σε πλοίο για να αντικαταστήσει το απλήρωτο πλήρωμα που είναι σε επίσχεση! - Media

Σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η πλοιοκτήτρια του «Άγιος Γεώργιος» προχωράει σε μεταβολή του ονόματος για να αντικαταστήσει τους 11 απλήρωτους ναυτεργάτες της, που βρίσκονται σε επίσχεση.
 
Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Από καταγγελίες των 11 ναυτεργατών μελών του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" της ναυτιλιακής "Παναγία Οδηγήτρια ΝΕ", οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 13/10/2014, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και ενώ παραμένει γι' αυτό τον λόγο ανοιχτό το ναυτολόγιο του πλοίου με οφειλές στο ΝΑΤ, η εταιρεία προχωράει στη μεταβολή του ονόματος του πλοίου και εκβιάζει για ναυτολόγηση ναυτεργατών προς αντικατάσταση αυτών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, θέλοντας να το ναυλώσει, όπως δηλώνει, στη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ». 

Τα σωματεία απαιτούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΝΑΤ «να μην προχωρήσουν σε καμία μεταβολή του ναυτολογίου μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων και την εξόφληση των οφειλών στο ΝΑΤ», ενώ ζητούν να γίνει έλεγχος του πλοίου από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων «για σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και την αξιοπλοΐα του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.