search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Τσίπρας από Καλαμάτα: Με μαντήλι καλαματιανό αποχαιρετούμε τον πρωθυπουργό!

11.01.2015 19:10
Τσίπρας: Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά οι δόσεις του \

Με ένα γνωστό δημοτικό τραγούδι της Μεσσηνίας, αποχαιρέτησε ο Αλέξης Τσίπρας, τον πρωθυπουργό στην περιφέρεια από την οποία εκλέγεται… Έκανε ακόμα λόγο για «ρεύμα νίκης που μεγαλώνει.»

Με ένα γνωστό δημοτικό τραγούδι της Μεσσηνίας, αποχαιρέτησε ο Αλέξης Τσίπρας, τον πρωθυπουργό στην περιφέρεια από την οποία εκλέγεται…

Για «ρεύμα νίκης που μεγαλώνει» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις εξαγγελίες που έκανε λέγοντας ότι είναι πρωθυπουργός των δύο επόμενων εβδομάδων καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιταχύνει την απομόνωση και την πτώση του.

Με βάση την θέση ότι ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει τακτική και ότι «αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνον κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις». Παράλληλα έκανε λόγο για απομόνωση του κ. Σαμαρά σε όλη την Ευρώπη καθώς όπως είπε δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit.

Καταθέσεις – Grexit – Χρέος

Θέλοντας να καταδείξει την αποτυχία της τακτικής που ακολούθησε ο αντίπαλός του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός επένδυσε σε τρία πράγματα. Στην φυγή καταθέσεων – Στο Grexit – Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα και είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της χώρας, τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι έχει να κάνει «μια ανακοίνωση στον κύριο Σαμαρά», ότι:

«Μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα. Γιατί και τα τρία μας άφησαν χρόνους. Και τα τρία τα τέλειωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής. Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος τύπος. Και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο. Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους. Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά: Ότι το 2015 δεν είναι 2012».

Χαριτολογώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: «Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό». Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό».

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία σημειώνοντας ότι δεν είναι κάποιος εγωιστικός στόχος. Είναι η αυτοδυναμία της δημοκρατίας, η αυτοδυναμία του λαού, η αυτοδυναμία απέναντι στους δανειστές με τους οποίους θα διαπραγματευτούμε την απαλλαγή από το βραχνά του αβίωτου χρέους, η αυτοδυναμία της ίδιας της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, είπε χαρακτηριστικά .

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι σε αντίθεση με τα αυτοδύναμα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί ευθύνες. Να αξιοποιήσει, δηλαδή στην κυβέρνηση, αλλά και στις θέσεις κλειδιά του κράτους ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα, και την ανιδιοτέλεια τους. Και να συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια. Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε προσωπικά ότι «κυβέρνηση διανομής της λείας και νομής της εξουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει στις 26 του Γενάρη». Αλλά θα υπάρξει «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ανόρθωσης, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ορισμένα σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ , όπως η εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, εγγυήθηκε της σύνταξης των αγροτών και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων. Εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού, ενώ όπως είπε, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι  δεν θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη.

ΜΜΕ

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε σε μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης, που όπως είπε «θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους, θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού, ενώ θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις, ώστε να τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος.

Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι προτεραιότητα μια εθνική πολιτική για το λάδι, επεξεργασμένη σε συνεργασία με τους ίδιους τους παραγωγούς, η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο τον νομό, η ανάδειξη και προώθηση της περίφημης ελιάς Καλαμάτας, η προστασία  και η ενίσχυση των παραγωγών της φημισμένης μαύρης σταφίδας. Και επίσης: η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (ΜΟΡΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) καθώς και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα, η ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας, η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09