search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Mικρά και θεσσαλονικιά(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 28/10/2009)

30.10.2009 12:11

◆ Από ορισμένους νόμους καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιοι νομοθέτες δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Μα ποτέ. Διαβάστε αυτό: ◆ Συνάδελφος δημοσιογράφος με 20ετή προϋπηρεσία σε μεγάλο κανάλι απολύθηκε πρόσφατα και απευθύνθηκε στο ΤΣΠΕΑΘ για να αυτασφαλιστεί. Ο κανονισμός του ταμείου το επιτρέπει, αρκεί να καταβάλλει μόνη της τις εισφορές (που δεν είναι και λίγες). Απαγορεύει όμως την απασχόληση του αυτασφαλισμένου, για ασφαλισμένους πριν από το 1993, με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αλλάξει ταμείο και να πάει στον ΟΑΕΕ. Να γίνει, δηλαδή, από δημοσιογράφος έμπορος.

◆ Από ορισμένους νόμους καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιοι νομοθέτες δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Μα ποτέ. Διαβάστε αυτό:

◆ Συνάδελφος δημοσιογράφος με 20ετή προϋπηρεσία σε μεγάλο κανάλι απολύθηκε πρόσφατα και απευθύνθηκε στο ΤΣΠΕΑΘ για να αυτασφαλιστεί. Ο κανονισμός του ταμείου το επιτρέπει, αρκεί να καταβάλλει μόνη της τις εισφορές (που δεν είναι και λίγες). Απαγορεύει όμως την απασχόληση του αυτασφαλισμένου, για ασφαλισμένους πριν από το 1993, με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αλλάξει ταμείο και να πάει στον ΟΑΕΕ. Να γίνει, δηλαδή, από δημοσιογράφος έμπορος.

◆ Συμπέρασμα: Ο αυτασφαλισμένος δημοσιογράφος μπορεί να πληρώνει εισφορές στο ΤΣΠΕΑΘ, αλλά για να πάρει κάποτε σύνταξη από το ΤΣΠΕΑΘ απαγορεύεται να ξαναεργαστεί έως ότου βρει έμμισθη εργασία. Άρα, σπρώχνεται ευσχήμως στη «μαύρη» εργασία! Τα ακούς, Λοβέρδο;

◆ Αντίθετα για τους ασφαλισμένους από το 1993 και μετά επιτρέπονται τα μπλοκάκια με ασφάλιση στο ΤΣΠΕΑΘ. Θα ασχοληθεί κανείς;

◆ Καταργείται η μοριοδότηση 50% των stagers για τους διορισμούς στο Δημόσιο, και πολύ σωστά. Καταργείται όμως και για τους συμβασιούχους «δεύτερης γενιάς», που με τον άθλιο νόμο Παυλόπουλου συμπληρώνουν ήδη – οι παλαιότεροι – τα επτά (!) χρόνια απασχόλησης με τρίμηνες διακοπές.

◆ Είναι αξιοκρατικό μεταξύ δύο 25άρηδων στην ΕΡΤ, στους ΟΤΑ κ.τ.λ. να επιλέγεται ο έχων τα περισσότερα μεταπτυχιακά, αλλά απομένει χρόνος για τον «κομμένο » ώς τα τριάντα του να συγκεντρώσει και εκείνος τα απαραίτητα πτυχία και την εμπειρία για να διοριστεί.

◆ Ο εικοσιπεντάρης του Παυλόπουλου, που έγινε σήμερα 32άρης, με ένα ή δύο παιδιά και ακόμη περιμένει, αυτός πότε να τα πάρει τα… ΜΒΑ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:28