search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:31
MENU CLOSE

Παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών στις εκλογές καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

12.01.2015 13:35
Παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών στις εκλογές καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η οποία απαντά στα όσα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Real News για την αποπληρωμή λήξεων ομολόγων μέσα στον Μάρτιο.

 
Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η οποία απαντά στα όσα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Real News για την αποπληρωμή λήξεων ομολόγων μέσα στον Μάρτιο.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για μικρές οφειλές προς το ΔΝΤ και ιδιώτες που θα καλυφθούν με παραδοσιακά εργαλεία άντλησης βραχυπρόθεσμης ρευστότητας δηλαδή έντοκα γραμμάτια του δημοσίου.
 
Αυτό μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις, απαντά το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες είναι να μην έχει καλυφθεί στο συνολικό ποσό που δικαιούται να εκδώσει σε έντοκα γραμμάτια το ελληνικό δημόσιο και να υπάρχει ενδιαφέρον των δανειστών να αγοράσουν αυτά τα γραμμάτια καθώς και οι ελληνικές τράπεζες να διαθέτουν μετά τις εκλογές την απαραίτητη ρευστότητα. 
 
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε έντονο ύφος χαρακτηρίζοντας «πολιτική απρέπεια» την κίνηση του υπουργείου Οικονομικών και «παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά» το υπουργείο:
 
«Tο γεγονός ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Υπουργείο συνιστά πολιτική απρέπεια. Το Υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει  στις εκλογές. Ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές, και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις Προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι γιατί το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά». «Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mailΧαρδούβελη», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Και καταλήγει παραπέμποντας στις χθεσινές διαβεβαιώσεις της τράπεζας της Ελλάδας για τη ρευστότητα:
 
«Κακώς το Υπ. οικονομικών επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι ‘’η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο’’. Επιπλέον, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:31