search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:03
MENU CLOSE

Αφιέρωμα Guardian στη Δούρου: «Η Αριστερά μπορεί να φέρει μια ανάσα φρέσκου αέρα»

14.01.2015 14:21
Αφιέρωμα Guardian στη Δούρου: «Η Αριστερά μπορεί να φέρει μια ανάσα φρέσκου αέρα» - Media

Αφιέρωμα στη Ρένα Δούρου φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian. Η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρεται στη κατάσταση που αντιμετώπισε μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αλλά και στην πολιτική που προτίθεται να ασκήσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 
Αφιέρωμα στη Ρένα Δούρου φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian.
Η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρεται στη κατάσταση που αντιμετώπισε μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αλλά και στην πολιτική που προτίθεται να ασκήσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται την κίνηση της νέας περιφερειακής αρχής να επανασυνδέσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε 38.000 σπίτια που είχε διακοπεί και να ακυρώσει τις συμβάσεις των «κατεστημένων συμφερόντων» στο χειρισμό των αποβλήτων.
 
Όσον αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης, η Ρένα Δούρου αναφέρει:
 
«Δεν είμαι εναντίον της αξιολόγησης, αλλά όταν αυτή προβλέπει πως το 15% αυτομάτων θα απολυθεί, τότε η αξιολόγηση είναι μια δικαιολογία για να υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας τις οποίες δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε». Λέει πάντως, πως όσοι κέρδισαν μια θέση με πλαστά πιστοποιητικά, θα φύγουν μέσω των πειθαρχικών οργάνων. Είμαι άνθρωπος του πράττειν και μπορώ να επιλέξω τις μάχες μου, αλλά όταν το κάνω θέλω να κερδίσω».
 
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει θα είναι μια ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το 1821, δεν υπήρξε ποτέ η Αριστερά στην κυβέρνηση. Κι όμως, η Αριστερά μπορεί να φέρει μια ανάσα φρέσκου αέρα», σημειώνει, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς.
 
«Το ΚΚΕ, για παράδειγμα, προτιμούσε την άνεση της αντιπολίτευσης και ξέρω πολλούς ανθρώπους της άκρας Αριστεράς που με κατηγορούν για συμβιβασμό λόγω της εξουσίας. Όπως λένε, δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά. Θα υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας και ο λαός θα μας κρίνει από το αποτέλεσμα», προσθέτει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10