09/08/2020 17:18:23

Σοφιανός: Δίκοπο μαχαίρι να εκβιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ - Θα στηρίξουμε τυχόν φιλολαϊκά μέτρα

Σοφιανός: Δίκοπο μαχαίρι να εκβιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ - Θα στηρίξουμε τυχόν φιλολαϊκά μέτρα - Media
 
«Δίκοπο μαχαίρι» χαρακτήρισε ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, το ενδεχόμενο να εκβιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Κομμουνιστικό Κόμμα με σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα «θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές».
 
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «φέρει κάποιο μέτρο το οποίο θα απαλύνει τα βάσανα του λαού μας, ένα τέτοιο θετικό μέτρο εμείς θα το ψηφίσουμε».
 
Αναλυτικά, μιλώντας στον Real FM, ο Ν. Σοφιανός ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
«Στα δύο προγράμματα αποτυπώνονται δύο διαφορετικές συνταγές διαπραγμάτευσης οι οποίες θα καταλήξουν σε ένα κοινό αποτέλεσμα, έναν βαρύ λογαριασμό που ο λαός θα πρέπει να πληρώσει. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει διαζύγιο με τη συνέπεια. Αυτά που λέμε τώρα αυτά θα κάνουμε και μετά τις εκλογές. Ο κόσμος το ξέρει αυτό».
 
«Όσον αφορά το αν η αυριανή κυβέρνηση φέρει κάποιο μέτρο το οποίο θα απαλύνει τα βάσανα του λαού μας, ένα τέτοιο θετικό μέτρο εμείς θα το ψηφίσουμε αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το να δώσουμε ανοχή».
 
«Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παρανοϊκούς όσους θέλουν να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή ένωση και το κοινό νόμισμα και επειδή το ΚΚΕ θέλει να το υπονομεύσει αυτή την λυκοσυμμαχία, προφανώς ζητά από αυτούς τους παρανοϊκούς να κάνουν το αυτονόητο, να παρανοήσουν και να τον στηρίξουν».
 
«Η συμμαχία στα μίνιμουμ μπορεί να γίνει με τόσο πρόθυμους συγκυβερνήτες του ΣΥΡΙΖΑ που του έχουν πει, ότι εμείς σε στηρίζουμε. Χθες δεν είχαμε τιτιβίσματα, είχαμε κελάιδισμα. Είναι δίκοπο μαχαίρι να εκβιάσει το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο γιατί θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, όταν έχει άλλους συμμάχους για να κυβερνήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.