search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Θλιβεροί ουραγοί της γραμμής Μέρκελ Σαμαράς και ΝΔ

15.01.2015 12:03
Σκουρλέτης: Θλιβεροί ουραγοί της γραμμής Μέρκελ Σαμαράς και ΝΔ  - Media

Ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τις δηλώσεις Σταμάτη ζητάει να απαντηθεί αν «τελικώς η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνονται ότι στην Ευρώπη έχει ανοίξει η συζήτηση της διαπραγμάτευσης ή παραμένουν θλιβεροί ουραγοί της γραμμής Μέρκελ».

«Ο κ. Σταμάτης κάνει άλλη μια επίδειξη της ημιμάθειάς του» απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στις αναφορές του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για το ζήτημα της ρευστότητας των τραπεζών και προσθέτει: «Αφού πρώτα μας έπεισε ότι δεν έχει ιδέα τι είναι τα έντοκα γραμμάτια και ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός, τώρα πέρασε στα πιο δύσκολα, τις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες. Εκτός από την άγνοιά του στα οικονομικά, δεν αντιλαμβάνεται καν ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν αποφάσεις "ρουτίνας" αλλά πολιτικές αποφάσεις που διαμορφώνουν συνθήκες και στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα».
 
«Η ουσία της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως κλείνει μια πηγή ανησυχίας για τη ρευστότητα των τραπεζών, αφού δεν θα χρειαστούν 20 δισ. τον Μάρτιο. Πολιτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δηλαδή το ένα τρίτο της τρόικας) στέλνει προφανές μήνυμα για πίστωση χρόνου στις διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι ο κ. Σταμάτης αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει «πώς τοποθετείται απέναντι στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δίνει πράσινο φως στην ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων». Τον καλεί ακόμη να αποσαφηνίσει αν στηρίζει ή όχι την πρόθεση του κ. Ντράγκι να προσφύγει σε «μη συμβατικά μέτρα» για την αγορά κρατικών τίτλων χρέους και πώς αξιολογεί τις ιρλανδικές διαρροές για την ανάγκη ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος.
 
«Γιατί δεν σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου για την ανάγκη χαλάρωσης του συμφώνου σταθερότητας;» αναρωτιέται, επίσης, ο κ. Σκουρλέτης και ζητεί να απαντηθεί αν «τελικώς η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνονται ότι στην Ευρώπη έχει ανοίξει η συζήτηση της διαπραγμάτευσης ή παραμένουν θλιβεροί ουραγοί της γραμμής Μέρκελ».
 
Νωρίτερα ο  υποψήφιος στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης αναφερόμενος στη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για μετάθεση πληρωμής των εγγυημένων απο το κράτος τραπεζικών ομολόγων είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «άσχετοι και επικίνδυνοι».
 
«Στον ΣΥΡΙΖΑ με τη χθεσινή τους ανακοίνωση αποδεικνύουν ότι είναι και άσχετοι και αδίστακτοι. Προσπαθώντας να πείσουν ότι «λεφτά υπάρχουν» για τη ρευστότητα των τραπεζών, ισχυρίζονται ότι η πληρωμή των ομολόγων των τραπεζών αξίας 20 δις που λήγουν τον Μάρτιο, μπορεί να παραταθεί για αργότερα. Προφανώς, αυτές τις ανοησίες άκουσαν και οι επενδυτές στο Λονδίνο και αντιμετώπισαν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή θυμηδία», υποστήριξε ο Δημήτρης Σταμάτης.
 
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού  είπε επίσης ότι: «Για να θολώσουν τα νερά, συγχέουν δύο ανεξάρτητα γεγονότα, παρουσιάζοντας μια απόφαση ρουτίνας της ΕΕ ως απόφαση της ΕΚΤ, που δεν υπάρχει. Αυτά τα δύο δεν συσχετίζονται. Μόνον οι οικονομικοί φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57