search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Πάπας για το Charlie Hebdo: «Δεν μπορείτε να γελοιοποιείτε την πίστη»

15.01.2015 15:10
Πάπας Φραγκίσκος: Μη γεννάτε σαν κουνέλια - Media

«Δεν μπορείτε να προκαλείτε, δεν μπορείτε να προσβάλετε τη πίστη των άλλων, δεν μπορείτε να γελοιοποιείτε την πίστη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο.

«Δεν μπορείτε να προκαλείτε, δεν μπορείτε να προσβάλετε τη πίστη των άλλων, δεν μπορείτε να γελοιοποιείτε την πίστη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από τη Σρι Λάνκα στις Φιλιππίνες ,την Πέμπτη.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις των Ισλαμιστών μαχητών στο Παρίσι, είπε: «Πιστεύω ότι η ελευθερία της θρησκείας και η ελευθερία της έκφρασης είναι και τα δύο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εάν ο καλός μου φίλος καταραστεί τη μητέρα μου, να περιμένει πως θα φάει μπουνιά. Είναι λογικό. Δεν μπορείτε να παίζετε με τις θρησκείες των άλλων. Αυτοί οι άνθρωποι προκαλούν και μετά (κάτι μπορεί να συμβεί). Στην ελευθερία της έκφρασης υπάρχουν όρια».

Τέλος, επεσήμανε: «Ας αναλογιστούμε την δική μας ιστορία. Πόσους θρησκευτικούς πολέμους είχαμε; Παρόλο που ήμασταν αμαρτωλοί, αλλά δεν μπορείς να σκοτώσεις στο όνομα του Θεού. Αυτή είναι μια εκτροπή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:35