23/09/2019 17:26:44

Πάπας για το Charlie Hebdo: «Δεν μπορείτε να γελοιοποιείτε την πίστη»

Πάπας Φραγκίσκος: Μη γεννάτε σαν κουνέλια - Media

«Δεν μπορείτε να προκαλείτε, δεν μπορείτε να προσβάλετε τη πίστη των άλλων, δεν μπορείτε να γελοιοποιείτε την πίστη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από τη Σρι Λάνκα στις Φιλιππίνες ,την Πέμπτη.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις των Ισλαμιστών μαχητών στο Παρίσι, είπε: «Πιστεύω ότι η ελευθερία της θρησκείας και η ελευθερία της έκφρασης είναι και τα δύο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εάν ο καλός μου φίλος καταραστεί τη μητέρα μου, να περιμένει πως θα φάει μπουνιά. Είναι λογικό. Δεν μπορείτε να παίζετε με τις θρησκείες των άλλων. Αυτοί οι άνθρωποι προκαλούν και μετά (κάτι μπορεί να συμβεί). Στην ελευθερία της έκφρασης υπάρχουν όρια».

Τέλος, επεσήμανε: «Ας αναλογιστούμε την δική μας ιστορία. Πόσους θρησκευτικούς πολέμους είχαμε; Παρόλο που ήμασταν αμαρτωλοί, αλλά δεν μπορείς να σκοτώσεις στο όνομα του Θεού. Αυτή είναι μια εκτροπή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.