search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Διπλή τιμή για τον Θόδωρο Αντωνίου

15.01.2015 22:00
Διπλή τιμή για τον Θόδωρο Αντωνίου - Media

Διπλή τιμή για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Θόδωρο Αντωνίου, με δυο εκδηλώσεις για τη νέα του δισκογραφική δουλειά και τα γενέθλια των ογδόντα του χρόνων.

Διπλή τιμή για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Θόδωρο Αντωνίου, με δυο εκδηλώσεις για τη νέα του δισκογραφική δουλειά και τα γενέθλια των ογδόντα του χρόνων.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών (Iwona Glinka, Μηνάς Ι. Αλεξιάδης, Θοδωρής Καραθόδωρος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Ιωσήφ Παπαδάτος, Γιώργος Σταυρόπουλος) και εκτελέσεις έργων που εμπεριέχονται στον δίσκο. Η παρουσίαση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος» και την Επιστημονική Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις».

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20.00 στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του νέου δίσκου από τον Ιάκωβο Κονιτόπουλο και μια επισκόπηση της συνθετικής πορείας του Θόδωρου Αντωνίου. Πριν από το κύριο μέρος της συναυλίας θα ακουστεί το νέο έργο του Γιώργου Χατζημιχελάκη «East West Celebration» (2014), που γράφτηκε με αφορμή τα ογδοηκοστά γενέθλια του συνθέτη. Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα από τον δίσκο «Friendly Encounters, solo & chamber music around the flute». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και την Επιστημονική Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις».

Ο τριπλός ψηφιακός δίσκος (2 CD’s & DVD) κυκλοφόρησε πρόσφατα με έργα του Αντωνίου. Το ηχογράφημα τιτλοφορείται «Friendly Encounters, solo & chamber music around the flute» και περιλαμβάνει έξι κομμάτια για σόλο φλάουτο (lament for Michelle, lament for Joseph, lament for Lukas, Recitativo, On the top of the mountain or deserted island, Moto perpetuo), δύο έργα για φωνή και φλάουτο (Paravasis & Amfictyonia I), ένα ντουέτο για πιάνο και φλάουτα (Elegeion), δύο έργα για κιθάρα και φλάουτο (Dialogues & Stichomythia I) και δύο Trios (Trio Lyrico for flute, oboe and piano/Trio for flute, viola and guitar). Κατατοπιστικές πληροφορίες για τα έργα βρίσκει κανείς στις υπογεγραμμένες από τον ίδιο τον Αντωνίου προγραμματικές σημειώσεις που φιλοξενούνται στο 24σέλιδο συνοδευτικό στέλεχος.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τα περισσότερα έργα είναι πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις.

Οι μουσικοί που συμμετέχουν στον δίσκο είναι οι εξής: Iwona Glinka (φλάουτο), Maxim Mankovski (vibraphone), Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα), Κωνσταντίνος Γιοβάνης (όμποε), Νίκος Ζάρκος (κιθάρα), Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (πιάνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μεσόφωνος).

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και τη δικηγορική εταιρεία «Φώτης Κρεμμύδας ­ Φίλιππος Δωρής και Συνεργάτες», ενώ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος». Όλα τα έσοδα από την πώληση του δίσκου θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:10