search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Σφοδρή αντεπίθεση Πεταλωτή σε Βενιζέλο: Ανέτρεψε τον Παπανδρέου και επιχειρεί να εκβιάσει με τα χρέη…

16.01.2015 11:11
Σφοδρή αντεπίθεση Πεταλωτή σε Βενιζέλο: Ανέτρεψε τον Παπανδρέου και επιχειρεί να  εκβιάσει με τα χρέη...  - Media

Eπανέρχεται στη θεωρία της ανατροπής του από βουλευτές πιστούς στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα υπαινίσσεται ότι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ που είναι μια παλιά ιστορία τα ανασύρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που θέλει να του επιτεθεί και να τον εκβιάσει.

Εμμένει και επανέρχεται στη θεωρία της ανατροπής του από βουλευτές πιστούς στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα υπαινίσσεται ότι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ που είναι μια παλιά ιστορία τα ανασύρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που θέλει να του επιτεθεί και να τον εκβιάσει, όπως είπε χαρακτηριστικά  ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος.
Προφανώς όσο εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία θα έχουμε να μάθουμε πολλά για το τριήμερο που φτάσαμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την εγκατάλειψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Με δυο παρεμβάσεις του ο Γιώργος Πεταλωτής, εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημοκρατών – Σοσιαλιστών στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και στο ραδιοφωνικό «Βήμα fm» επανήλθε στα δύο θέματα, χαρακτηρίζοντας πυροτεχνήματα τα περί πρότασης στον Βενιζέλο να γίνει πρωθυπουργος.
 Παρότι  μιλώντας στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου,  ουσιαστικά δεν διέψευσε ότι κάποια στιγμή προτάθηκε στον Βενιζέλο να αναλάβει την πρωθυπουργία. Σημείωσε όμως  ότι από την στιγμή που είχε ανατραπεί ο Παπανδρέου έπεσαν πολλά ονόματα στο τραπέζι. 
Απαντώντας στο εύλογο ερώτημα, πως ο Παπανδρέου πρότεινε τον άνθρωπο που τον ανέτρεψε είπε συγκεκριμένα « Η σκέψη και η αντίληψη του Γ. Παπανδρέου είναι αυτή. Σε εκείνη τη φάση υπήρχε η αναγκαιότητα και η προτεραιότητα να κυβερνηθεί η χώρα. Ο ίδιος είχε δεχθεί να μην είναι Πρωθυπουργός από τη στιγμή που ανατράπηκε. Και θα μπορούσε να συμβάλει σε άσχημες καταστάσεις τότε, γιατί κάποιοι του λένε –ακόμη και σήμερα το λένε- ότι έπρεπε να ανατραπεί στη Βουλή και να γίνουν εκλογές, που σημαίνει ότι σε μία πολύ κρίσιμη φάση της χώρας πτωχεύαμε. Η αντίληψη του Γ. Παπανδρέου ήταν να κυβερνηθεί η χώρα. Το από ποιους κυβερνήθηκε δεν ήταν επιλογή του Γ. Παπανδρέου. Ήταν συγκεκριμένη επιλογή, με συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.»
Με τον τρόπο αυτό ο Παπανδρέου αποστασιοποιείται και από την επιλογή Παπαδήμου, με το επιχείρημα ότι η χώρα κατέρρεε και δεν υπήρχε περιθώριο εκλογών, έπρεπε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.
Στην ερώτηση γιατί δεν αποδέχτηκε ο Βενιζέλος, ο Πεταλωτής άφησε να διαφανεί ότι «κόπηκε» από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς:
« Δεν ξέρω, να ρωτήσετε τον κύριο Βενιζέλο, γιατί δεν ξέρω αν του έγινε πρόταση. Το ότι υπήρχε συζήτηση για όλα τα σενάρια δεν σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου θα ήθελε ευθέως τον κύριο Βενιζέλο για Πρωθυπουργό.
Δημ: Μπορεί να το πρότεινε αλλά να μην το εννοούσε ο κύριος Παπανδρέου;
Πεταλωτής: Επαναλαμβάνω ότι συζητήθηκαν πάρα πολλά ονόματα. Και το ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός δεν ήταν βούληση του κυρίου Παπανδρέου. Ο κύριος Παπανδρέου είχε ανατραπεί, το προσπαθούσαν επί τρεις ημέρες. Θυμόμαστε όλοι μία περίοδο ακυβερνησίας της χώρας μας, για να συμφωνηθεί ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτή είναι η ουσία.
Δημ Κύριε Πεταλωτή αν σας είχε ανατρέψει εσάς ο κύριος Βενιζέλος, θα καθόσασταν στο ίδιο τραπέζι να συζητάτε μαζί του ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός;
Πεταλωτής: Ωραία ερώτηση. Πρώτα από όλα δεν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Στο ίδιο τραπέζι καθόταν ο κύριος Παπανδρέου με τους τότε πολιτικούς αρχηγούς. Και τα σενάρια που συζητήθηκαν ήταν πολλά.»
Για το ζήτημα της αποχώρησης Παπανδρέου ο Πεταλωτής υπήρξε ιδιαίτερα σαφής αποδίδοντας την σε ανατροπή από βουλευτές βενιζελικού κλίματος:
«Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι ο Πρωθυπουργός τότε, ο κύριος Παπανδρέου, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Όχι από τις υπόλοιπες Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Αυτό είναι σε δημόσια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Βγήκε μία συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και είπε ότι θα σου δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, εφόσον δηλώσεις ότι θα παραιτηθείς από Πρωθυπουργός. Εκεί είναι το κυρίαρχο.
Και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η ομάδα, με δηλώσεις προσωπικές και στο περιστύλιο, ήταν η ομάδα του κυρίου Βενιζέλου. Νομίζω ότι πιο ξεκάθαρο δεν μπορεί να υπάρχει.
Συνεπώς, όλα είναι πυροτεχνήματα που ανακαλύπτονται σήμερα… Μάλιστα υπάρχουν και μάρτυρες για όλη αυτή την ιστορία. Αν υπάρχουν μάρτυρες της μη ανατροπής να το πουν.»
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος χαρακτήρισε μεγάλη συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει τηλεφωνικά τους υπαινιγμούς Παπανδρέου ότι υπήρξε συμφωνία με συμφέροντα για την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο πρώην Πρωθυπουργός ενδεχομένως να πει κι άλλα μέσα στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα.
Για το θέμα των χρεών του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Πεταλωτής μίλησε στους Σ. Ξενάκη και Β. Αδαμόπουλο και το Γραφείο Τύπου του Κινήματος έδωσε τον εξής διάλογο:  
 
ΔΗΜ: Διαβάζω στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής: Στον εισαγγελέα τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Είναι για την περίοδο 2004-2012, την περίοδο προεδρίας του Γ. Παπανδρέου. Μιλάμε για ένα χρέος περίπου 140εκ. ευρώ που βαραίνει το ΠΑΣΟΚ. Ρωτήθηκε χτες ο κύριος Βενιζέλος και είπε πως ό,τι έχει ζητήσει η δικαιοσύνη το έχει πάρει, ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ με πολλούς και διάφορους τρόπους. Και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός και λέει: Χαίρετε, εγώ κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης κτλ.  Γι’ αυτό το θέμα τί έχετε να πείτε;
Δημ: Καλά, αυτό το επιχείρημα το τελευταίο, με συγχωρείτε κιόλας, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Η Ν.Δ. μπορεί να είναι αλλά τώρα μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.
Γ.Πεταλωτής: Όχι, σημαίνει ότι κανείς δεν μιλάει για τα χρέη της Ν.Δ. γιατί η Ν.Δ. δεν τα βγάζει. Σημαίνει ότι αυτό βγαίνει ακριβώς για λόγους…
Δημ: Α, λέτε ότι το κάνει με σκοπιμότητα;
Γ.Πεταλωτής: Βεβαίως. Για εκβιασμό του κυρίου Παπανδρέου.
Δημ: Επί της ουσίας; Για τα 140 εκατομμύρια; Πέρα από την εκβίαση που κάνει.
Γ.Πεταλωτής: Βεβαίως. Επί της ουσίας νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Ένα χρέος 140 εκατομμύρια που δημιουργήθηκε από το 2004 μέχρι το 2012 που ήταν ο Παπανδρέου. Τα 140 εκατομμύρια είναι ένα παγιωμένο χρέος του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος του είναι πολύ πριν τον κύριο Παπανδρέου. Και επιτέλους όλο αυτό που βγαίνει κάθε φορά και ξανά και ξανά, ε, ας οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Υπάρχουν πράγματα τα οποία κρατούνταν στο συρτάρι για να βγουν εάν ο Παπανδρέου κάνει κάτι άλλο. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.»
Προφανώς το σήριαλ της αντιπαράθεσης θα συνεχιστεί ως το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:52