search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Οι «αιώνιοι» και το χάος…(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 28/10/2009)

30.10.2009 12:28

Ξεκίνημα λοιπόν και για το πρωτάθλημα του μπάσκετ. Ένα άθλημα με πάρα πολλές επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά ένα πρωτάθλημα με ελάχιστο σασπένς και περιορισμένο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί όλοι ξέρουν ότι στον τελικό του πρωταθλήματος θα φτάσουν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό

Ξεκίνημα λοιπόν και για το πρωτάθλημα του μπάσκετ. Ένα άθλημα με πάρα πολλές επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά ένα πρωτάθλημα με ελάχιστο σασπένς και περιορισμένο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί όλοι ξέρουν ότι στον τελικό του πρωταθλήματος θα φτάσουν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» τα πήραν όλα πέρυσι αλλά… δεν έφυγαν. Είναι ακόμη εδώ και επιθυμούν επανάληψη της θριαμβευτικής χρονιάς. Οι «κόκκινοι» θέλουν να γίνουν… χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Αμφότερες οι ομάδες ενισχύθηκαν αρκετά ώστε να πετύχουν τους στόχους τους και η πιθανότητα να μην συναντηθούν στον τελικό της Α1 μοιάζει βγαλμένη από σενάριο (πολύ πλούσιας) φαντασίας…

Το μπάτζετ άλλωστε του κάθε «αιώνιου» είναι (κατά πολύ…) μεγαλύτερο από όλων των άλλων ομάδων μαζί. Και επειδή τα θαύματα στη σημερινή εποχή σπανίζουν, θα πρέπει να συμβούν κοσμογονικά πράγματα ώστε να «σπάσει» το δίδυμο. Πίσω από τα δύο μεγάλα φαβορί υπάρχει μια τριάδα πολύ αξιόλογων ομάδων. Ο Άρης, ενισχυμένος με Κακιούζη, Χατζηβρέτα και Ντικούδη, έμεινε μεν εκτός Ευρωλίγκας, αλλά θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Το Μαρούσι ακολουθεί μια θαυμαστή πολιτική επί δεκαετία και δικαίως συγκαταλέγεται στην ελίτ του ελληνικού πρωταθλήματος. Εξαιρετική οργάνωση, ανταγωνιστική ομάδα, αξιόλογοι παίκτες, σταθερή διοίκηση και καλοί προπονητές. Αν είχε και κόσμο…

Ο Πανελλήνιος επίσης κινείται στα βήματα της ομάδας των βορείων προαστίων. Μετρημένη και σοβαρή διοίκηση, καλός προπονητής και μια πολύ μαχητική και ισορροπημένη ομάδα, μία από τις λίγες (να μην το ξεχνάμε) που κέρδισαν πέρυσι τον Παναθηναϊκό.

Ο Πανιώνιος έχασε τον χρηματοδότη του, έκανε οικονομίες, άφησε το Ελληνικό και γύρισε στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων κατάφερε να φτιάξει ομάδα με σχετικά καλό ρόστερ. Το πόσοι θα παραμείνουν σε λίγο καιρό είναι άλλο θέμα, αφού τα τελευταία χρόνια οι παίκτες φεύγουν στη μέση της σεζόν. Ο Κολοσσός, τα Τρίκαλα, η Λάρισα και η Καβάλα εκπροσωπούν την επαρχία και μακάρι να συνεχίσουν να το κάνουν. Οι Ροδίτες με πιο σταθερό κορμό είναι σε καλύτερη μοίρα. Η Ολύμπια Λάρισας προήλθε από τη συγχώνευση των δύο ομάδων της πόλης, αλλά το ταμείον παρέμεινε μείον. Η σωτηρία είναι το μεγάλο στοίχημα, αλλά δεν είναι εύκολη.

Στην ΑΕΚ η κατάσταση είναι τραγική. Η ομάδα δεν πήρε άδεια συμμετοχής στο Κύπελλο, βρήκε λύση με άνωθεν βοήθεια για το πρωτάθλημα, αλλά εγγύηση δεν υπάρχει καμία.

Περιστέρι και Ηλυσιακός ανέβηκαν το καλοκαίρι και η ομάδα των δυτικών προαστίων φιλοδοξεί να ζήσει περασμένα μεγαλεία. Αμφότερες έχουν ως πρώτο μέλημα τη σωτηρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:19