search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Ντόροθι Κινγκ: Ο ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι θαμμένος στην Αμφίπολη

19.01.2015 17:48
Ντόροθι Κινγκ: Ο ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι θαμμένος στην Αμφίπολη - Media

Η διάσημη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις έγραψε στο μπλογκ της, αλλά και στο Twitter ότι θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο να θάφτηκε ο Φίλιππος ο Γ' ο Αρριδαίος -ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και η Ευριδίκη η Β', η γυναίκα του.

 
Η διάσημη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, που παρακολουθεί στενά το θέμα των ανασκαφών στην Αμφίπολη, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις έγραψε στο μπλογκ της, αλλά και στο Twitter τη γνώμη της και θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο να θάφτηκε ο Φίλιππος ο Γ' ο Αρριδαίος -ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και η Ευριδίκη η Β', η γυναίκα του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ντόροθι Κινγκ, δεν μπορεί η νεκρή που βρέθηκε στον τύμβο να είναι η Ολυμπιάδα καθώς εκείνη γεννήθηκε το 370 πΧ και πέθανε το 316 πΧ, σε ηλικία περίπου 54 ετών, όμως τα οστά στον τάφο μαρτυρούν πως η νεκρή γυναίκα ήταν άνω των 60 ετών. «Κάντε τα μαθηματικά» γράφει χαρακτηριστικά η Ντόροθι Κινγκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:56