search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:49
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τους κοριούς και τις υποκλοπές στα αρχηγεία των κομμάτων

20.01.2015 11:06
ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τους κοριούς και τις υποκλοπές στα αρχηγεία των κομμάτων - Media

Να απαντήσει η κυβέρνηση στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία πολιτικών κομμάτων, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Τα Νέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

Να απαντήσει η κυβέρνηση στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία πολιτικών κομμάτων, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Τα Νέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

'Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, σύμφωνα με το οποίο παρακολουθούνται τα κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, γεννά εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες.
 
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απαντήσει, με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, στα όσα αναφέρει το δημοσίευμα"

Της… παρακολούθησης
 
Η εφημερίδα στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, με μια ειδική συσκευή που είχε στη διάθεση της κατέγραψε 193 «πολύ ύποπτα συμβάντα» τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κοντά σε γραφεία κομμάτων. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος.

Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.
 
Όπως σημειώνουν «Τα Νέα» η έρευνα της εφημερίδας με τη συγκεκριμένη συσκευή, (Cryptophone 500), διήρκεσε 2 εβδομάδες, το διάστημα 6 με 18 Ιανουαρίου, διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα συμβάντα».

Η ίδια ακριβώς συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας «Aftenposten», η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:48