17/11/2019 03:24:23
30.10.2009

Δελτίο θυέλλης για τη Νέα Δημοκρατία

Δελτίο θυέλλης για τη Νέα Δημοκρατία  - Media

Το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, μέσα σε ατμόσφαιρα ιδιαίτερα τεταμένη. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος για τον οποίο φαίνεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης σε όποιο μέλος της ΚΕ το επιθυμεί.Οι διαφωνίες- αφορμές για την τεταμένη ατμόσφαιρά που επικρατεί πυροδοτήθηκαν κατ αρχήν από τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με την διαδικασία της ψηφοφορίας με την οποία θα γίνει η εκλογή του νέου αρχηγού. Οπως είναι γνωστό ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι υπέρμαχος της καθολικής ψηφοφορίας ζητώντας να ψηφίζουν εκτός των μελών και οι φίλοι του κόμματος. Ενα ακόμη σημείο τριβών και εντάσεων υπήρξε τις προηγούμενες μέρες η διαφωνία για την διαδικασία διαλόγου που προβλέπεται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τυπικά τα θέματα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι η αλλαγή του καταστατικού του κόμματος για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και η έγκριση της εισήγησης προς το Έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την υπογραφείσα συμφωνία από τους υποψήφιους και την οποία ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου  έδωσε στην δημοσιότητα μετά την διαφωνία με τον Δ Αβραμόπουλο για το ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Στη συνεδρίαση  προβλέπεται να μιλήσουν ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας, που θα παρουσιάσει την κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων, καθώς και οι υποψήφιοι πρόεδροι Αβραμόπουλος, Ντόρα, Σαμαράς και Ψωμιάδης για να τοποθετηθούν στην κοινή πρόταση για την αλλαγή του καταστατικού. Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία του ρεπορτάζ το λόγο θα ζητήσουν και θα λάβουν τελικά και άλλα μέλη της ΚΕ

Πέραν των «συντεταγμένων» πολιτικών συγκρούσεων που αναμένονται στη συνεδρίαση της ΚΕ, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στην ατμόσφαιρα πολέμου που διαχέεται στη συντηρητική παράταξη σε ολόκληρη τη χώρα. Στο (Π) που κυκλοφόρησε την Τετάρτη γίνεται μια λεπτομερέστατη περιγραφή των δύο ενδοπαραταξιακών στρατών που συγκρούονται για την ηγεσία του κόμματος. Στο εν λόγω ρεπορτάζ (είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του (Π)) μπορείτε να διαβάσετε λεπτομερώς ονόματα στελεχών της ΝΔ, ποιον προτιμούν για αρχηγό και τι κάνουν γι αυτό, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ποιοι θα ψηφίσουν

Η μεγάλη σύγκρουση, αυτή τη στιγμή, αποτυπώνεται στην κόντρα μεταξύ Αβραμόπουλου και Σιούφα. Ο Αβραμόπουλος έχει διατυπώσει πλέον την πρόταση για διεύρυνση του εκλογικού σώματος υποστηρίζοντας ότι εκτός από τα μέλη θα πρέπει να ψηφίζουν για το νέο ηγέτη και οι φίλοι του κόμματος. Πρόκειται για μια πρόταση που προφανώς εξυπηρετεί τον Δ. Αβραμόπουλο και έχει δημιουργήσει θύελλα αντιπαραθέσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.