search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:13
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Μη γεννάτε σαν κουνέλια

20.01.2015 17:49
Πάπας Φραγκίσκος: Μη γεννάτε σαν κουνέλια - Media

Ο πάπας Φραγκίσκος προτρέπει τους Καθολικούς να μη γεννάνε «σαν κουνέλια», σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επιστρέφοντας στη Ρώμη μετά από επίσκεψη του στις Φιλιππίνες. Tαυτόχρονα προτρέπει σε αποχή από το σεξ για τον έλεγχο των γεννήσεων.

Ο πάπας Φραγκίσκος προτρέπει τους Καθολικούς να μη γεννάνε «σαν κουνέλια», σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επιστρέφοντας τη Δευτέρα στη Ρώμη μετά από επίσκεψη του στις Φιλιππίνες. Tαυτόχρονα προτρέπει σε αποχή από το σεξ για τον έλεγχο των γεννήσεων.
 
«Ο Θεός μας προσφέρει μεθόδους – σχολίασε ο πάπας – για να είμαστε υπεύθυνοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι – συγχωρέστε μου την έκφραση – για να είναι καλοί Καθολικοί πρέπει να είναι σαν τα κουνέλια. Οχι. Η γονεϊκή ιδιότητα σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αυτό είναι ξεκάθαρο».
 
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, έφερε ως παράδειγμα μια γυναίκα που ήταν έγκυος στο όγδοο παιδί της μετά από επτά καισαρικές τομές, λέγοντας ότι πρόκειται για «ανευθυνότητα». «Προκαλεί τον Θεό. Θέλει να αφήσει πίσω της επτά ορφανά».
 
Αναφέρθηκε ακόμη εκτεταμένα στον έλεγχο των γεννήσεων και τον πληθυσμό, δύο θέματα – αγκάθια στις Φιλιππίνες, όπου η τοπική εκκλησία αντιτίθεται στον νόμο του κράτους για εύκολη πρόσβαση στις μεθόδους αντισύλληψης.
 
Πάντως επανέλαβε την απαγόρευση της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι οικογενειακού προγραμματισμού τους οποίους επιτρέπει η Εκκλησία, όπως η αποχή από το σεξ κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου της γυναίκας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10