search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:36
MENU CLOSE

Καρκίνος: Η ψυχική υγεία δεν αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης

20.01.2015 17:55
Καρκίνος: Ο τέλειος τρόπος για τον εγκέφαλο, να λύνει τις εσωτερικές συγκρούσεις - Media

Για πολλά χρόνια αναπαράγεται ο ισχυρισμός πως ο γιατρός Ryke Geerd Hamer απέδειξε ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που προκαλείται νοητικά και μπορεί να θεραπευτεί με τον ίδιο τρόπο.

Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο, είναι ψευδής. Οι θεωρίες του Hamer δεν απέκτησαν ποτέ αναγνώριση στην επιστημονική κοινότητα, ενώ αντιθέτως, η δουλειά του συνδέθηκε με δεκάδες αποτρέψιμους θανάτους ασθενών τους οποίους έπεισα να εγκαταλείψουν εγκεκριμένες αντικαρκινικές αγωγές. Οι ισχυρισμοί του διαψεύστηκαν από πολυάριθμους θεσμούς υγείας και η ιατρική του άδεια ανακλήθηκε, αλλά ο ίδιος δήλωνε αβάσιμα ότι ευθυνόταν μια Σιωνιστική συνωμοσία.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από γενετικές αλλοιώσεις. Πολλές φορές, αυτές οι αλλοιώσεις συμβαίνουν μέσω των συμπεριφορών μας – κάπνισμα, κακή και μη ισορροπημένη διατροφή, έκθεση σε ιούς και ηλιακά εγκαύματα, λέει ο ειδικός για την πρόληψη και τον έλεγχο του καρκίνου John Groopman.

Το πώς το άγχος, η πίστη και άλλοι παράγοντες τα επηρεάζουν αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο.

Θα θέλαμε οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι, να αγαπιούνται και να μην έχουν άγχος, απλώς και μόνο επειδή είναι ένας ωραίος τρόπος ζωής και μπορεί να συμβάλει σε ένα συνολικό αίσθημα ευεξίας, λέει η ειδικός Elizabeth Platz. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η πρόκληση ή η πρόληψη του καρκίνου εξαρτάται από τη ψυχική κατάσταση του εκάστοτε ατόμου, σύμφωνα με το νοσοκομείο Johns Hopkins.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ και σειρά άλλων θεσμών υγείας, επιβεβαιώνουν ότι διάφορες συμπεριφορές που δεν έχουν άμεση σχέση με τη ψυχική υγεία, ευθύνονται για μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου. Μια εκτενής μελέτη στις ΗΠΑ από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, εκτίμησε ότι οι εν λόγω παράγοντες ευθύνονταν για το 42% των περιπτώσεων καρκίνου και το 45% των επίμαχων θανάτων της χώρας το 2014. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνει ότι το 30-50% των περιπτώσεων καρκίνου θα μπορούσε να αποτραπεί μέσω πρόληψης ως προς τους καθιερωμένους παράγοντες ρίσκου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:36