search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:48
MENU CLOSE

Ο φόβος και οι μπαρούφες

21.01.2015 05:14

Έχει πει κάποιος ότι τα πιο μεγάλα ψέματα λέγονται…

Έχει πει κάποιος ότι τα πιο μεγάλα ψέματα λέγονται:

– Πριν από τις εκλογές.

– Κατά την διάρκεια του πολέμου

– Και μετά το ψάρεμα.

Αυτό μου ήρθε πολλές φορές στη σκέψη μου όταν άκουγα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, ορισμένους υποψηφίους κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ, πολλά στελέχη-υποψήφιοι διατύπωναν απίστευτες μπαρούφες για πράγματα που δεν ήξεραν, για υποσχέσεις που δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, για συμφωνίες που είναι αβέβαιο ότι θα επιτευχθούν με τόση ευκολία, όση μας έλεγαν οι διάφοροι, προκειμένου να μαζέψουν ψήφους.

Είναι αλήθεια ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ο Τσίπρας και πέντε έξι στελέχη – απέφυγαν το λάθος και δεν κατατάσσονται στην παραπάνω κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ πήγε σε αυτά τα θέματα… πακέτο.

Από τον Σαμαρά, μέχρι τον τελευταίο πολιτευτή, μπήκαν στον χορό του εκφοβισμού των πολιτών, λέγοντας ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει καταστροφή στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο, στον Άρη, στην Σελήνη και γενικώς στο σύμπαν!

Αν νικήσουν; Μα είναι απλό. Ο παράδεισος είναι εδώ! Άσχετα που η ελληνική κοινωνία επί των ημερών τους έζησε σαν σε κόλαση…

Ας απαντήσουν λοιπόν οι πολίτες, αρνητικά, σε όσους σκορπίζουν τον φόβο.

Και από κάποιους άλλους να απαιτήσουν καθαρές απαντήσεις, για να μην διαψευστεί η ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:47