search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:07
MENU CLOSE

Από πού εμπνεύστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται»;

21.01.2015 07:19
Από πού εμπνεύστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται»; - Media

Το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται» παραπέμπει ευθέως σε σύνθημα που χρησιμοποίησε η Αριστερά και σε μια άλλη εποχή…

Το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται» παραπέμπει ευθέως στο σύνθημα που χρησιμοποίησε η Αριστερά σε μια άλλη εποχή.
 
«Η ευτυχία έρχεται» ήταν το σύνθημα της «καμπάνιας τού όχι» ενάντια στη χούντα του Πινοσέτ στις αρχές της δεκαετίας του '80. Η περιπέτεια της καμπάνιας έγινε ταινία και το «Νο» φαίνεται πως ενέπνευσε τα νεαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ζούμε κι εμείς σε μια έκτακτη κατάσταση, σε μια χώρα που υποφέρει. Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσει η Αριστερά, αλλά ο λαός. Η καμπάνια της Ν.Δ. είναι ετεροπροσδιοριζόμενη, μας λέει συνεχώς τι τρομερά πράγματα θα συμβούν αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό δεν στέκεται από το τρολάρισμα, την αποδομεί ο ίδιος ο κόσμος. Η δική μας καμπάνια δεν κοιτάζει πίσω, αλλά μπροστά. Κι όπως έκαναν και οι Χιλιανοί, δεν στεκόμαστε στον πόνο που ζήσαμε, αλλά στη χαρά που θα ζήσουμε αν κερδίσουμε όλοι μαζί», είπε μιλώντας στην Εφημερίδα των συντακτών ο Τάσος Κορωνάκης, συντονιστής της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:07