17/10/2019 20:14:39

Σαμαράς σε Άνθιμο: Εμείς προχωράμε πάντα με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα και τη θρησκεία

Σαμαράς σε Άνθιμο: Εμείς προχωράμε πάντα με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα και τη θρησκεία  - Media

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε σήμερα τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης.
 
«Εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
 
Ο κ. Άνθιμος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό μπροστά στη Μητρόπολη, τον αγκάλιασε, τον καλωσόρισε και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του, όπου και είχαν ημίωρη συνάντηση.
 
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση» κάθε φορά που συναντά τον μητροπολίτη, διότι, όπως είπε, είναι «ένας φλογερός ιεράρχης, ο οποίος είναι κήρυκας της Ορθοδοξίας μας και κήρυκας των δικαίων του ελληνισμού και της Μακεδονίας μας».
 
«Θα ήθελα, όμως, επιπλέον να σας ευχαριστήσω γιατί είσαστε και ο πρωταγωνιστής στη στήριξη των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, με τις τεράστιες προσπάθειες που έχετε κάνει για τη βοήθεια τους. Για αυτό πραγματικά, εκ μέρους όλων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
 
«Χαιρόμεθα πάρα πολύ, ξέρουμε τους χρόνιους αγώνες σας και την επιθυμία σας να διορθωθούν τα πράγματα και τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας» απάντησε ο μητροπολίτης Άνθιμος.
 
«Και ιδιαιτέρως χαιρόμεθα που με την ευκαιρία της ελεύσεώς σας στη Θεσσαλονίκη, επισκέπτεστε και την Ιερά Μητρόπολη, μέσα από την οποία περνάει όλος ο λαός μας, ο πολυπληθής λαός μας της Θεσσαλονίκης με τον οποίο έχουμε μία πολύ καλή και αρίστη συνεργασία. Χαιρόμεθα πάρα πολύ» είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. «Ξέρουμε τους επί χρόνια αγώνες σας και την επιθυμία σας να διορθωθούν τα πράγματα και τα θέματα που αφορούν την Πατρίδα μας και παρακαλούμε τον Άγιο Θεό να σας χαρίζει υγεία, να σας χαρίζει δύναμη, φωτισμό, καλή συνεργασία με τους συνεργάτες σας, καλή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της Πατρίδας και με τους άλλους συναδέλφους σας όλων των άλλων κομμάτων της Ελληνικής επικράτειας, ώστε τουλάχιστον καταρχήν να υπάρξει μια πραγματική, ουσιαστική παρουσία ενότητας του Ελληνισμού εν ονόματι μάλιστα και της κοινής Πίστεως μας, της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, αλλά και προς το συμφέρον όλου του λαού μας. Ιδιαίτερα για την αγάπη σας και το σεβασμό σας προς την Εκκλησία. Εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμεθα σε εσάς, την οικογένειά σας και σε όλους τους συνεργάτες σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία και το ξαναλέω, καλή αγάπη, καλή ενότητα, καλή διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για το καλό της Πατρίδας μας και του Ελληνισμού. Να είστε όλοι καλά και ο Θεός να σας σκεπάζει και η Παναγία να σας χαριτώνει πάντα» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.