search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:28
MENU CLOSE

Σαμαράς: Την Κυριακή θα νικήσει η Ν.Δ. και η Ελλάδα

21.01.2015 19:40
Σαμαράς: Την Κυριακή θα νικήσει η Ν.Δ. και η Ελλάδα - Media

"Την Κυριακή θα νικήσει η Ν.Δ. και η Ελλάδα", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, και εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα.

 
"Την Κυριακή θα νικήσει η Ν.Δ. και η Ελλάδα", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, και εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εγκαθιδρύσει καθεστώς με "πρωθυπουργό Βόρειας Κορέας", επειδή θέλει στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου το ΣΔΟΕ και κάθε άλλη ανεξάρτητη αρχή.
 
Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του διώχνει τους ξένους επενδυτές. Θέλει να καταργήσει το ΑΣΕΠ, να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, να αφοπλίσει την Αστυνομία και το Λιμενικό. Τα θέλει όλα κρατικά γιατί επιδιώκει να φτιάξει τον δικό του "κομματικό στρατό". Θέλει να ακυρώσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις, όπως της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Θα βάλει νέους φόρους στο Χρηματιστήριο. "Σε καμιά χώρα δεν γίνονται κρατικοποιήσεις, πλέον, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα", είπε ο πρωθυπουργός.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται όταν μιλάει για "κούρεμα" του χρέους, διότι γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει.
 
 Για τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε τη δέσμευση του για μείωση κατά 7% και σχετικά με την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, περί κατάργησης του και θέσπισης φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σχολίασε πως "κάθε συνιστώσα και τη δική της εκδοχή".
 
Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βάλει φόρους και "χέρι" στις καταθέσεις των πολιτών και θα προκαλέσει τον "θάνατο" της οικονομίας. Είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσυρε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με σκοπό να ματαιώσει την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Με νίκη της Ν.Δ. την Κυριακή από τη Δευτέρα θα φύγει  το "σύννεφο αβεβαιότητας" πάνω από τη χώρα, θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες συμφωνίες και η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο.
 
Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής. Κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, λέγοντας ότι ακόμα και με μια ψήφο διαφορά θα πάρει το μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών, και υπογράμμισε: "Δύο Ελλάδες συγκρούονται: Η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε και η Ελλάδα των ψεμάτων. Η Ελλάδα των επενδύσεων και η Ελλάδα των κρατικοποιήσεων και των κομματικών στρατών. Η Ελλάδα που βγαίνει από το Μνημόνιο στην ανάπτυξη και η Ελλάδα που επιστρέφει στο Μνημόνιο. Από μια ψήφο θα κριθεί αν θα βγει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή, με κορμό τη Ν.Δ."
 
"Τώρα είμαστε έτοιμοι για φοροελαφρύνσεις", δήλωσε ο Α. Σαμαράς και εξήγγειλε ότι ο φόρος επιχειρήσεων θα μειωθεί από 25% σε 15% μέσα σε μια τετραετία. Επίσης, θα αποκατασταθεί άμεσα η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα.
 
 Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Θεσσαλονίκης, από τους Οικολόγους Πράσινους, Μιχάλη Τρεμόπουλο, λέγοντας ότι βρήκε "μακεδονικό αναγνωστικό των Σκοπίων, ανακαλύπτοντας μακεδονική γλώσσα" και υπογράμμισε: "Η απόφαση του λαού μας, όμως, είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την ιστορία, ούτε την ταυτότητα μας, ούτε τη γλώσσα μας".
 
"Τους ενοχλεί που προωθούμε τις έρευνες για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ και διακηρύσσουν μέχρι ότι πρέπει να καταργηθεί το ΝΑΤΟ τώρα που δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ", είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:28