25/02/2020 14:14:42
22.1.2015 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ στο πρώτο Συμπόσιο του Εθνικού

Ο ψυχίατρος  Ματθαίος Γιωσαφάτ  στο πρώτο Συμπόσιο του Εθνικού - Media
 
Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο πάνω σε κεντρικά θέματα της θεατρικής αλλά και της ευρύτερης πολιτισμικής μας ζωής, διοργανώνουν σειρά συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Συμπόσιο του Μήνα».

Το πρώτο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ  στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) με τίτλο «Άμλετ, ο αινιγματικός πρίγκιπας» με θέμα το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και την έως σήμερα επίκαιρη πνευματική περιπέτεια του κεντρικού του ήρωα. Ομιλητές ο  Ματθαίος Γιωσαφάτ, ψυχίατρος / ψυχαναλυτής, συγγραφέας (φωτογραφία) και ο  Ηρακλής Δ. Λογοθέτης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου, που είναι και συντονιστής των εκδηλώσεων.

Η προβληματική των συζητήσεων είναι πολυεπίπεδη καθώς αναφέρεται σε επίμαχα ερωτήματα που θέτει ο καιρός μας σε συνάρτηση με διαχρονικά πνευματικά ζητήματα. Το Συμπόσιο θα  πραγματοποιείται την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα στο Εθνικό Θέατρο με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία. Προσκεκλημένοι ομιλητές ι καταξιωμένοι άνθρωποι από όλο το φάσμα του πολιτισμού και των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών.

Τις σύντομες εισηγήσεις των ομιλητών ακολουθεί ευρύς διάλογος με το κοινό. Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη και για  τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.