search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:35
MENU CLOSE

Αλ.Τσίπρας: Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά

22.01.2015 17:14
Αλ.Τσίπρας: Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά - Media

«Ο κύβος ερίφθη. Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά. Με περηφάνια.Με σιγουριά. Με αξιοπρέπεια. Ο λαός μας τη Κυριακή θα γράψει ιστορία», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κύβος ερίφθη. Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά. Με περηφάνια.Με σιγουριά. Με αξιοπρέπεια. Ο λαός μας τη Κυριακή θα γράψει ιστορία», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
«Ο φόβος τελείωσε. Η τελευταία ελπίδα του κου Σαμαρά, ο φόβος, τελείωσε.
Και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα προχωράει
Η ελπίδα έφτασε και θα γράψει ιστορία. Κανείς πια δε μπορεί να τη  σταματήσει!
Την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας. Που θα νικήσει το φόβο και το πόνο. Που θα τιμωρήσει τους τρομοκρατημένους τρομοκράτες του. Τη Κυριακή δεν αλλάζουμε απλά σελίδα. Αλλάζουμε εποχή.  Και προχωράμε όλοι μαζί. Ότι κι αν ψηφίζαμε μέχρι χτες.   Όλοι μαζί, για να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Τον ήλιο της  Δικαιοσύνης,  τον ήλιο της Δημοκρατίας, τον ήλιο της αξιοπρέπειας», ανέφερε΄.

Και συνέχισε:
«Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για τη Κοινωνική Σωτηρία, την αξιοπρέπεια, τη διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη. Και ας είναι σε όλους καθαρό.  Δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Για να αναπαράγουμε τον ανήθικο κομματισμό του παρελθόντος. Για να επιστρέψουμε τη χώρα στο 2009». 

Ακολούθως ανέφερε:
«Δε μπορεί ο λαός να λεηλατείται και το πάρτι να συνεχίζεται. Από Δευτέρα τελειώνει το πάρτι και επιστρέφουμε στη νομιμότητα. Για όλους, χωρίς διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Από Δευτέρα, όμως, τελειώνουμε και με την εθνική ταπείνωση.  Με τις έξωθεν εντολές και με τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω ηλεκτρονικής  αλληλογραφίας.

Κανείς δεν  μπορεί να φοβίσει ή να εκβιάσει έναν λαό πληγωμένο, προδομένο, ταπεινωμένο. Γιατί τη Κυριακή δε μιλάνε οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα. Τη Κυριακή μιλάει ο ελληνικός λαός. Και θα δώσει τη πιο καθαρή απάντηση. Μνημόνια τέλος, υποτέλεια τέλος, εκβιασμοί τέλος!»

Σε άλλο σημείο τόνισε:  
«Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Και  ζητάμε αυτή την ευκαιρία καθαρή για να έχουμε τη δύναμη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και στους αυτουργούς των μνημονίων. 
Γιατί τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη μάχη, όχι  για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να στερηθεί τη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Και γίνεται ένας διαγκωνισμός για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο, προκειμένου να επιβάλει στο αεροσκάφος τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου και των δανειστών.

Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων.  Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια,  μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε.  Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα.  Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία για να ξεκολλήσει από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής».

Στην εκδήλωση θα δώσουν το "παρών" αντιπροσωπείες κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων και συνδικάτων από όλο τον κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15