search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:34
MENU CLOSE

ΚΚΕ «δαγκωτό» ζήτησε ο Κουτσούμπας (Photos)

22.01.2015 18:24
ΚΚΕ «δαγκωτό» ζήτησε ο Κουτσούμπας (Photos) - Media

Πιο πολύ μαχητική διαδήλωση παρά μια κλασική πολιτική συγκέντρωση θύμιζε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα ο οποίος ζήτησε «επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό». 

Πιο πολύ μαχητική διαδήλωση παρά μια κλασική πολιτική συγκέντρωση θύμιζε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα ο οποίος ζήτησε «επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό». 
 
«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας "φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο". Μπορεί να πει καθαρά: "Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους"» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος.


 
Ανέφερε ότι την επόμενη των εκλογών θα υπάρχει κυβέρνηση -μάλλον αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε- και θα είναι «από χέρι αντιλαϊκή», καθώς θα είναι εδώ η ΕΕ, η οποία μέσω των μνημονίων διαρκείας για όλα τα κράτη-μέλη της, διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων της, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, το Σύμφωνο για το ευρώ και η Στρατηγική «Ευρώπη 2020».
 
Τόνισε ότι αυτά τα μνημόνια διαρκείας υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ και θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισήμανε, με τις διαφωνίες τους να εντοπίζονται στο πώς θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων και τη μεταξύ τους αντιπαράθεση να απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να διαλέξει διαπραγματευτή, και με τον λαό να περιμένει να διαλέξει «ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του».


 
«Γιατί κέρδη για το κεφάλαιο και ζωή με δικαιώματα για το λαό, δεν συμβιβάζονται. Αυτή είναι η αλήθεια» πρόσθεσε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «διαπραγμάτευση σημαίνει συμφωνία με όρους, και, ανεξάρτητα πώς θα την ονομάσουν, οι όροι της θα είναι από χέρι αντιλαϊκοί και θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, που θα προστεθούν στα παλιά, που θα γίνουν μόνιμα».
 
Επισήμανε, επιπλέον, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, γιατί ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται για κατάργηση των δεκάδων αντεργατικών -πριν ακόμα από το μνημόνιο- νόμων, ούτε μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού.
 
Θέτοντας σειρά ερωτημάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκτηση αυτών των απωλειών, και επικαλούμενος δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη, έθεσε το ερώτημα: «η«αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ; Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ;»
 
Ανέφερε ότι το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε τέτοια κυβέρνηση και υπογράμμισε πως «όποια ψήφος δοθεί στα κόμματα ανοχής της ΕΕ και της πολιτικής της, είναι ψήφος μπούμερανγκ, που επιστρέφει καρφωτά πίσω στο λαό, αποδεδειγμένα».


 
«Η μόνη, μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, σε πολλά επίπεδα πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα.
 
Καλώντας τον λαό να μην συμβιβαστεί με τα «ψίχουλα», διερωτήθηκε αν αυτά είναι «η ελπίδα που έρχεται», προσθέτοντας: «Ελπίδα για το λαό είναι η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντιλαϊκού πλαισίου. Είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία».
 
«Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ. Γιατί η ελπίδα είναι εδώ. Και είναι ΚΚΕ» υπογράμμισε.
 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως «η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι μια "βραδυφλεγής βόμβα", που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να "σκάσει" και να προκαλέσει τεράστια συμφορά στο λαό και στην εδαφική ακεραιότητα, σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», καθώς όλα γίνονται για το πώς θα μοιραστεί σε τελική φάση η «πίτα» των αγορών, τα «μερίδια» της μίας ή άλλης δύναμης, του ενός ή άλλου μονοπωλίου.


 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αλλαγή στην ΕΕ, «εννοεί ότι λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη, ακόμη και μέσα στη Γερμανία: Χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κ.λπ.».
 
«Αυτό δεν είναι αλλαγή υπέρ των λαών. Γιατί όλοι αυτοί, την ίδια στιγμή, λένε τήρηση των δεσμεύσεων, νέα μέτρα. Τις δεσμεύσεις που δεν θα απεμπολήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο πρόεδρός του» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας: «Ούτε σε 100 χρόνια δεν μπορείς να περιμένεις φιλολαϊκές αλλαγές στην ΕΕ. Αν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη είναι η αποδέσμευση, είναι η πάλη σε ρήξη με τα μονοπώλια και το σύστημά τους, και αυτή είναι η πραγματική ανατροπή».
 
Αναφέρθηκε, επίσης, στους βασικούς άξονες της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας.


 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε στη συνέχεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όσο λένε στο ΚΚΕ να δώσει ανοχή, «συνενοχή θέλουν και όχι μόνο ανοχή, για να δώσει στον λαό ψίχουλα σήμερα και αύριο, να του πάρει όλο το καρβέλι».
 
«Ανοχή σε κυβέρνηση που είναι μέσα στο colpo grosso της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σημαίνει χειρότερα δεινά για το λαό αύριο. Αυτό που πρέπει πρώτα να κάνει ο λαός, στις 25 Γενάρη, είναι να μην δείξει καμία ανοχή ούτε στη ΝΔ και στο "παλιό-καινούργιο" που έρχεται ντυμένο σαν "νέο", το ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.
 
Πρόσθεσε ότι στόχος όλων είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ για να μην έχουν απέναντί τους αύριο μια δυναμική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να περνάνε εύκολα τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους, και κάλεσε σε «επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15