search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το βραβείο ΔΕΣΤΕ

23.01.2015 13:35
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το βραβείο ΔΕΣΤΕ 
 - Media

Επιλέχθηκαν 6 από τους 26 υποψήφιους για το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το βραβείο ΔΕΣΤΕ 

 
Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 συνεδρίασε η Επιτροπή Επιλογής του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 και αφού εξέτασε τους φακέλους, συζήτησε αναλυτικά το έργο των εικοσιέξι (26) προτεινόµενων καλλιτεχνών και έλαβε υπ’ όψιν τα κριτήρια του φετινού Βραβείου, επέλεξε τους έξι (6) καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο 9ο Βραβείο. 
 
Οι καλλιτέχνες είναι οι εξής:

ΝΑΤΑΛΙ ΓΙΑΞΗ – Για την πολυφωνία και την παράδοξη ποιητική που μεταχειρίζεται τη ροή, καθώς και τον αυθόρμητο και επινοητικό τρόπο της πρακτικής της.
 
ΠΕΤΡΟΣ ΜΩΡΗΣ – Για την εννοιολογική διαχείριση εφαρμοσμένων πρακτικών μέσα από τη λογική της λειτουργίας του διαδικτύου.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Για τον τρόπο με τον οποίο ελαχιστοποιεί και απομονώνει τις δομές που διατρέχουν γνωστικά αντικείμενα.
 
ΆΓΓΕΛΟΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – Για την πρωτότυπη μορφοποίηση του ιδεών του διαδικτύου και την εφαρμογή τους στον κοινωνικό χώρο, καθώς και τη σύνδεσή τους με μια νέα πνευματικότητα.
 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ – Για τη λυρικότητα και την αμεσότητα της επεξεργασίας των υλικών σε επανερχόμενες μορφές.
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΣΑΠΗ – Για τον συνδυασμό κίνησης και χρονικότητας, τον οποίο μεταγράφει και εξάγει στην πόλη.
 
Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από τους: Ανδρέα Αγγελιδάκη (Καλλιτέχνης, Αρχιτέκτονας, Επιμελητής), Δάφνη Βιτάλη (Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια, ΕΜΣΤ), Αντρέ Ζιβανάρη (Διευθύντρια, Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία), Ευαγγελία Λεδάκη (Επιμελήτρια, Κριτικός Τέχνης), Δημήτρη Πασσά (Συλλέκτης), Κώστα Σαχπάζη (Καλλιτέχνης, νικητής του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2013).

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Δάκη Ιωάννου (Πρόεδρος, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ), BernardBlistène (Διευθυντής, Centre Georges Pompidou, Παρίσι), Thelma Golden (Διευθύντρια και Επιμελήτρια, The Studio Museum in Harlem, Νέα Υόρκη), Max Hollein, (Διευθυντής, Schirn Kunsthalle Frankfurt, Φρανκφούρτη), Tom Morton (Συγγραφέας, Επιμελητής, Συντάκτης, περιοδικό Frieze), JakubJulian Ziolkowski (Καλλιτέχνης).

Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του Ιδρύματος για την στήριξη και προώθηση της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα καλλιτέχνη που ζει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03