search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:04
MENU CLOSE

Γενικό μπλακ άουτ στο Πακιστάν – Στο σκοτάδι το 80% της χώρας

25.01.2015 06:42
Γενικό μπλακ άουτ στο Πακιστάν – Στο σκοτάδι το 80% της χώρας - Media

Το Πακιστάν βυθίστηκε στο σκοτάδι τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή εξαιτίας της πτώσης του βασικού καλωδίου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας

Το Πακιστάν βυθίστηκε στο σκοτάδι τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή εξαιτίας της πτώσης του βασικού καλωδίου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά μπλακ άουτ που καταγράφηκαν στη χώρα.
 
Η ζημιά που προκάλεσε τη διακοπή του ρεύματος η οποία επηρέασε τις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, αφορά το καλώδιο που συνδέει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Hubco με το εθνικό δίκτυο. Το μπλακ άουτ έπληξε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών το 80% της χώρας.
 
Η επαναφορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπάλληλος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Δεν θα κοιμηθούμε μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ» ανακοίνωσε το υπουργείου Ενέργειας στο Twitter.
 
Το Πακιστάν «βάλλεται» τακτικά από διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας εξ αιτίας της πολύπλοκης και ξεπερασμένης ενεργειακής βιομηχανίας. Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ ακύρωσε μάλιστα το ταξίδι του αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, λόγω της σοβαρής ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από το κλείσιμο των εισαγωγών πετρελαίου εξ αιτίας αθετήσεων των υποχρεώσεων έναντι των πιστωτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:58