19/10/2019 19:18:21
31.10.2009

Τα μέλη της ΝΔ θα ψηφίσουν για αρχηγό σε ένα μήνα

Τα μέλη της ΝΔ θα ψηφίσουν για αρχηγό σε ένα μήνα - Media

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου η ΝΔ θα καταφέρει να έχει νέο αρχηγό ο οποίος, τελικά,  θα εκλεγεί από τα μέλη του κόμματος. Την ιδιότητα του μέλους (και συμμετοχής στη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αρχηγού), θα μπορούν—όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής-- να αποκτήσουν όσοι φίλοι της ΝΔ το επιθυμούν μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Τα παραπάνω συνοψίζουν τα όσα αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δ. Σιούφας με επιστολή  του στους ενημέρωσε τους  συνέδρους του έκτακτου συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 7 και 8 Νοεμβρίου για την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος.

Ειδικότερα το έκτακτο συνέδριο πραγματοποιείται με σκοπό την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού (άρθρα 3,4,5,14 και 15), που έχουν να κάνουν με  τη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος, καθώς και με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. Η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ θα γίνει περίπου σε ένα μήνα από το συνέδριο.

Ο Καραμανλής

Υπέρ της εκλογής του προέδρου από τα μέλη του κόμματος τάχτηκε ο Κ. Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε και  υπέρ ενός διήμερου ή τριήμερου συνεδρίου, για να ακουστούν όλες οι απόψεις. Εκφράζοντας ίσως την αγωνία του αλλά και τη διάθεσή του να παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις της επόμενης μέρας στη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το νέο πρόεδρο θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι.«Όποιος δεν στηρίξει νέο αρχηγό  θα έχει να κάνει μαζί μου» ήταν η χαρακτηριστική  του φράση.

Ο συμβιβασμός

Η απόφαση της ΚΕ για το εκλεκτορικό σώμα αποτελεί  προϊόν συμβιβασμού των τεσσάρων υποψηφίων,  Μπακογιάννη, Σαμαρά, Αβραμόπουλου και Ψωμιάδη. Ειδικότερα, μεταξύ της Ντόρας , που επέμεινε στην αρχική συμφωνία για εκλογή προέδρου μόνο από τα μέλη του κόμματος και του Αβραμόπουλου , που ζητούσε να συμμετάσχουν στην εκλογή και οι φίλοι της ΝΔ.

Επιθετικός ο Μειμαράκης

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης έδωσε «χρώμα»  στη συνεδρίαση της ΚΕ με την οξεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αντώνη Σαμαρά. «Μην μας το παίζετε συναισθηματικά. Μιλήστε πολιτικά. Μην μας λέτε ότι 'δεν πρόδωσα το δάκρυ του Εθνάρχη', γιατί εντολή του Εθνάρχη δεν ήταν  'διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση'. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.